Løgten havde 150 års jubilæum i 2005 og er dermed den nye by i forhold til Skødstrup, der i alt fald kan føres tilbage til 1180. Kirken byggedes dette år og der har derfor også været en landsbybebyggelse af en vis størrelse.

Skødstrup fortsatte med at være en forholdsvis lille landsby og det er først i midten af 1800-tallet, der begynder at ske en udvikling af området. I 1855 kom den nye vejføring, den vi i dag kender som Grenåvej, og i 1877 anlægges jernbanen mellem Århus og Ryomgård. Dermed var scenen sat til en ny udvikling af Skødstrup og ikke mindst søsterbyen Løgten, der opstår i samme periode. Løgten var oprindelig en lille ladeplads nede ved Kaløvig for udskibning af landbrugsprodukter fra blandt andet Vosnæs. Hvor langt tilbage i tiden, der har været en ladeplads vides ikke med sikkerhed, men i alt fald siden begyndelsen af 1700-tallet, hvor vi ved, at der både har været et marked og en kro nede ved vandet. Det er disse funktioner, der i 1855 flyttes til den nye beliggenhed ved jernbanen og Løgten som by bliver en realitet.

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.
Mere info Acceptér Afvis