Selv om de kunne vælge alle mulige sprælske valgfag som parkour, mad og Fab-lab, så har ni af eleverne i 7. Klasse på Skødstrup Skole alligevel valgt et solidt sprogfag som valgfag i tre år.

Det er ret nyt, at man kan tage spansk som treårigt valgfag. Der har tidligere været en etårig forsøgsordning, men nu kan eleverne vælge det over tre år. Formålet er, at de derefter kan vælge spansk som fortsættersprog på gymnasiet, og ikke kun som begyndersprog.

En Skødstrup-borger har påtaget sig et stort ansvar for, at eleverne kommer godt i vej med det spanske sprog. For hun har nemlig siddet i undervisningsministeriets skrivegruppe, hvor ”Fælles mål” for faget blev skrevet. Og ikke mindst står hun bag den grundbog, som de fleste danske elever følger i spansk.

Den hedder Mucho Más, som betyder ”Meget mere”. Læresystemet har en web-del med en række øvelser og masser af lydklip.

 

Undervises i Egå

Rikke Engbo Andersen fra Skødstrup underviser selv i sproget på Skovvangsskolen. Og hun har hørt, at en lille snes elever i Skødstrup har spansk som valgfag. Ikke direkte på skolen, men på Egaa Gymnasium, hvortil Sølystskolen også sender folkeskoleelever til spansk på grundskoleniveau. Her benyttes også Mucho Más-systemet.

Det er gymnasielærer Tina Lynge, der underviser folkeskoleeleverne, og her på gymnasiet er de glade for læresystemet, som er meget kommunikativt.

”Men det er ikke nyt – vi skal ifølge vores bekendtgørelse undervise med vægt på kommunikation - og har skullet det i mange år,” siger Tina Lynge.

Rikke har oversat bogen fra svensk og tillempet den til danske forhold og skrevet lærervejledningen.

 

Spansk er på vej opad

18 danske folkeskoler er med i ordningen, og Rikke Engbo kan oplyse, at bogen foreløbig er solgt i 650 eksemplarer. Og det er kun starten:

”Mit indtryk er, at spansk er på vej opad som sprogfag. Ikke bare fordi spansk sprog og kultur er ret eksotisk, men også fordi spansk er hovedsproget i flest antal lande og kan bruges i arbejdsmæssig sammenhæng,” siger læreren, der selv underviser to klasser på Skovvangsskolen og tidligere har undervist i sproget på Hornslet Skole.

Foto:

Rikke Engbo Andersen fra Skødstrup står bag grundbogen i spansk, som blandt andet bruges af elever fra Skødstrup Skole.

 

Af Birger Agergaard
Læs mere i 8541 -dit lokale blad (december 2018)

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.