Kunst holdet  Kunst Jakob Kaae kridtmaskine  201115 Kunstprojekt 3 Skrift på fodboldbane 4

Når old boys-spillere går til tredje halvleg, sker det, at de får en lille øl og en snak. Det er noget af det, der gør fodboldspillet sjovt for de gamle drenge. Men i Skødstrup har det på det seneste også handlet om værdier, kridt og bogstaver.
Old boys-drengene i Skødstrup Sportsforening har nemlig været de seneste medspillere i bladets kunstprojekt Kultur-Natur, som udføres af kunstneren Tanja Nellemann Kruse.
”Tanja kom en aften og spurgte, om vi ville være med,” fortæller Jakob Kaae fra fodboldholdet. Ja, det ville de da godt, og så brainstormede de en rum tid med at nævne fodboldord. Ord, som hen ad vejen blev stykket sammen til udsagn, som skulle males på den store fodboldbane.
Crazy, men spændende! Tanja og holdet havde til sidst to sætninger, som begge kunne bruges. Til sidst blev de enige om denne:

2020 GÅR I FORLÆNGET SPILLETID
Er det noget med corona, spørger bladets udsendte om, mens Jakob kører kridtmaskinen i stilling til at skrive et syv meter højt G. Det er lørdag, solen skinner, og alle har travlt med at få sætningen prentet ned på banen, inden dronen skal fotografere det hele dagen efter.
”Ja, det er det OGSÅ,” siger han og suppleres af den anden old boys-er, Martin Jakobsen: Coronaen har jo også påvirket dem, med forsamlingsforbud og så videre.

Her på det seneste har de måttet dele sig op hver torsdag aften i hallen, hvor halvdelen spiller, og resten rekreerer sig i cafeen. Og så skifter de flere gange, og må selvfølgelig tage mundbind på, mens de går til og fra banen. Så det må gerne snart slutte, det der corona-halløj.
Efter et lidt forsømt 2020 er der noget, der skal indhentes i en forlænget spilletid.
Men sætningen på fodboldbanen kan handle om andre ting også, og det er typisk for Tanja Nellemann Kruses ordkunst, der ofte giver plads til fortolkninger. Derfor er hun glad for, at ordet corona ikke står at læse i sætningen.
Der er andet i tilværelsen end pandemien.


Slå op på midteropslaget og se resultatet, set fra oven. Hvem ved - måske bliver budskabet også opfanget af væsener fra det ydre rum?
Hva’ dælen mener de dog, de skøre jordboere?

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog og Birger Agergaard

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (dec. 2020)

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.