Kunst Tanja Nellemann kruuse 2

Her er Tanja Nellemann Kruse. Hende vil I læsere komme til at se mere til, både her i bladet og ude i virkeligheden. Hun skal nemlig forberede et 8541-kunstprojekt, som involverer en lang række netværk her i området – og bladet.

Tanja… hvem? spørger du måske. Hvis vi nu siger, at hun Lis Nellemanns datter, så dæmrer det for de mange, som Lis har undervist på Skødstrup Skole i børnehaveklassen – og i øvrigt arbejder hun på skolen på vikarbasis. Tanja bor også på Grenåvej i Skødstrup med sin familie.

Kunst naturen8 Kunst lille blad

Som billedkunstner har Tanja arbejdet meget med bruge tekst som billedskabende element i sine værker og at kombinere kunst med litteratur – såkaldt Art Writing. Det kan være sætninger hugget i fortovsfliser eller sat på rammer ude i naturen. Eller noget helt tredje. Hun har også stor erfaring med at involvere borgergrupper. Og med at lave helt utraditionelle publikationer, hvor for eksempel et blad (altså fra et træ) er lagt ind sammen med mere normale bladsider i en publikation.

Med Tanja ved man aldrig helt, hvad det skal blive til, før det er der, skabt i et samarbejde. Måske er det et blivende aftryk i naturen, måske forgår det lige så stille. Men det hele vil blive husket i vores lokalblad.

Støtte fra Statens Kunstfond

Lokalbladet 8541 har sagt ja til et utraditionelt samarbejde med en lokal kunstner. Dels fordi bladet kan få en frisk dimension, hvis nu Tanja finder på at lave bidemærker i nogle af siderne… men måske især fordi hele postnummer 8541 involveres.

Vi har fået støtte fra Statens Kunstfond til at få Tanja til at stå for et skitseprojekt, som forhåbentlig fører til, at vi næste år kan få støtte til et egentligt projekt, som kaldes ”Kunst i det offentlige rum”. Det offentlige rum kan her både være natur og byrum. Sågar også landbrugsarealer, hvis de er offentligt tilgængelige.

Men hvordan skal det foregå?

”I forprojektet vil jeg kontakte forskellige netværk i Skødstrup – det være sig grundejerforeninger, FDF, skolen, lokalcenter, virksomheder og andre, som kunne tænke sig at sætte aftryk i det offentlige rum,” fortæller Tanja.

Det er til en indledende snak, og når (og hvis!) det egentlige kunstprojekt går i gang, bliver der holdt 10 workshops med 10 forskellige netværk – og det er netop 10, fordi så mange udgivelser har Lokalbladet 8541 om året. Alle workshops bliver formidlet i bladet, måske som et særligt indstik eller som essays. Eller som noget tredje. Det aner vi ikke endnu!

Du behøver ikke vente på at blive kontaktet. Synes du og dit netværk, at ideen er spændende, kan du allerede nu kontakte Tanja på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Noget vi har lavet sammen

Mange vil måske spørge dig, hvad du forestiller dig som ”resultat”?

”Jeg håber, at de 10 workshops vil manifestere sig fysisk og blivende, mens nogle måske er midlertidige kunstneriske udsagn. Et helt tænkt eksempel kunne være, at vi sammen med sportsforeningens fodboldafdeling bruger kridtmaskinen til at kridte noget kunstnerisk op. Det vil være noget, man gør i fællesskab, og det vil blive formidlet i bladet 8541, måske via fotografi af den ”handling vi har lavet sammen”, så man bagefter kan vise resultatet for familie og venner.”

Tanja Nellemann synes, at det er så dejligt et område vi bor i, at kunstprojektet kan være med til at fremhæve lokalområdet OGSÅ ved hjælp af kunst.

 

Om Tanja

Tanja Nellemann Kruuse har lavet projekter og udstillet i ind og udland. Og skal være arbejdende kunstner på Aros Public under projektet MANIFEST som Aarhus Art Writing står for og arbejde med kunstner-manifester fra 1. november til midt december 2019.

www.tanjanellemann.dk

Af Birger Agergaard Foto Birger Agergaard og Tanja Nellemann Kruuse

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (november 2019)

Forløb

”10 manifestationer af natur og kultur”, i Lokalbladet 8541 og i området

Oktober 2019 – Januar 2020 forarbejde

Januar 2020: ny ansøgningsrunde

Maj 2020 - maj 2021: projektforløb med 10 workshop, 10 kunstværker i blad og i området.

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.