Skæring og omegn er godt rustet i tilfælde af udbrud af smitsom zombie-virus, for KFUM-spejderne i Kaløvig Gruppe har netop uddannet Danmarks første hold på 35 unge indsatsledere med speciale i civilt beredskab.

Spejderleder Nicolaj Mathiasen forklarer: ”Hos Kaløvigspejderne arbejder vi altid med at gøre børn og unge beredte til livet – og i efteråret har vi arbejdet med Zombie-apokalypsen som fantasiramme. Det er da en brændende platform, der vil noget!”
Gennem hele efteråret har spejderne trænet overlevelsesfærdigheder gennem sjove aktiviteter, så de er beredte, hvis zombierne kommer - eller der skulle indtræffe en anden beredskabsmæssig krise.
Spejderne har blandt andet lært, hvordan man finder og tilbereder ”vild” mad fra hav og kyst, og de har lært at skaffe sig ly og varme. Samtidig har spejderne lært om smittekæder, god håndhygiejne, og hvordan man skal forhindre spredning af smitsomme sygdomme. De har været på besøg på brandstationen og lært om førstehjælp, brandslukning og katastrofeberedskab.

Leg med et dybere sigte
Gruppeleder Mikkel Petersen supplerer: ”Zombie-invasionen kommer selvfølgelig næppe i virkeligheden, men gennem fantasirammen har spejderne lært om sirenevarsling, førstehjælp, beredskabsplaner, smittekæder, primitiv overlevelse og en hel masse andet. Det er nemt at tage fejl og tro, at spejderarbejde ’jo bare handler om at lege’. Men hos os har legen altid et dybere sigte – og en god fantasiramme fungerer som løftestang for læring.”
Har du fået mod på spejderlivet, så kontakt Mikkel på tlf. 31 34 37 60

Fakta om Kaløvig Gruppe:
o Gruppen er på godt og vel 100 spejdere fra Skæring og omegn
o Holder til på Lykkegården på Bredevej 2A, 8250 Egå
o Mødes onsdage fra 17:00-18:30 (0.-3. klassetrin) og 18:30 - 20:00 (4. klassetrin og op)
o Hjemmeside: Kaloevig.kfumspejderne.dk

Af Nicolaj Mathiasen, spejderleder

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (feb 2020)

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.