Lokalindsamlingen omkring de historiske fund fra Jernalderen fortsætter. Etape II omhandler etablering af en historisk rute til alle fundstederne, hvor de forskellige fund beskrives.

Fundet i Skødstrup er måske det mest komplette jernaldersamfund, der overhovedet er fundet. Udtalt af en af arkæologerne fra Moesgaard Museum i 2015.

Det er nu lykkedes at flytte den 2000 år gamle brostensbelagte Jernaldervej ca. 400 m. fra fundstedet til en blivende plads nedenfor kirken.Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.kr. – 250 e.kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.

Derfor fortsætter lokalindsamlingen, så vi kan få etableret en oplevelsesrute til alle fundstederne, hvor der vil være beskrivelser og historier om fundene. Ligeledes skal der forfattes og trykkes foldere.

Ønsket er også, at der udarbejdes undervisningsmateriale til brug for børnene i Skødstrup skole.

Alle bidrag er særdeles velkomne.

 

Indsæt venligst bidrag på reg. nr. 7262 konto 1028207.

Gør Løgten-Skødstrup attraktiv og spændende!

 

Af Arkæologigruppen (Skødstrup Fællesråd, Skødstrup Menighedsråd og Skødstrup Egnsarkiv)

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2019)

 

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.