I Danmark er der tradition for at bruge flaget ofte. På de officielle civile flagdage, som der er næsten 20 af om året, flages fra offentlige bygninger. I de private haver fejres fødselsdage gerne med Dannebrog i toppen af flagstangen og i sommerhuset for at vise at ”vi er her”.

I Skødstrup er der flere hundrede flag langs Grenåvej, fra byskiltet til Vosnæsvej, over mere end tre km, når flagallén sættes op, og det gør den ofte i foråret i forbindelse med helligdage og konfirmationer. Senest så vi flagene blafre i vinden på Befrielsesdagen den 5. maj på foranledning af Skødstrup Kirke.

I år fejrer flagallén 50 år med Danmarks vistnok længste flagallé. Vi siger tillykke og glæder os hver gang Grenåvej er fyldt med flag.

Det flotte rød-hvide flag ses nu ofte vaje i vinden om lørdagen eller på hverdage, for vi flager for fællesskabet. Vi hejser flaget for at vise at vi står sammen, på afstand og hvad kan være skønnere end at bruge Dannebrog til at vise vi tænker på hinanden.

 Af Inger Thranholm, formand for Skødstrup Fællesråd

 Læs mere i lederen 8541 -dit lokale blad (juni 2020)

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.