”God jagt” står der på webshoppen Bøgerogting.dk. Men én ting er at gå opdagelse i en webshop – noget helt andet er at røre og dufte tingene og i et rigtigt antikvariat.

Bøger Ting interiør
Det er nu muligt i Løgten, idet den tidligere børnebibliotekar Kirsten Nørgaard har valgt at åbne butik og antikvariat på Grenåvej 776, som ligger mellem SuperBrugsen og bageren. Webshoppen fortsætter, og nu kan man også bestille varerne her og så hente dem i butikken.
Det er opfyldelsen af en mangeårig drøm for 65-årige Kirsten Nørgaard, at hun i begyndelsen af marts kunne åbne den fysiske butik ”Bøger & Ting”.
”Jeg stoppede med at arbejde for to år siden og har siden haft netbutikken bøgerogting.dk. Men jeg har savnet at formidle bøgerne. Når man har arbejdet som børnebibliotekar i 35 år, så er det svært at slippe”, fortæller Kirsten Nørgaard.


Barndommens elskede bøger
Børnebøgerne fylder derfor en god del af det lille antikvariat. Det er et bredt udvalg af de gode, klassiske historier – dem man husker og gerne vil give videre til sine børn og børnebørn.
”For mange er det en meget stor glæde at genfinde barndommens elskede bøger, som man måske ikke har set i mange år. Jeg har selv lige været så heldig at finde den billedbog med pingviner, som var den allerførste bog jeg læste selv. Jeg hjælper også meget gerne med at finde bestemte titler,” siger hun.
Kirsten er tingfinder


Bøger og Ting er dog andet og mere end børnebøger. Kirsten har i mange år også været passioneret tingfinder. ”Jeg går efter det specielle – ting med personlighed og historie. Det kan være ægte antikviteter, men også vintage- og retroting,” fortæller hun videre.
Der er også bøger til de voksne i antikvariatet, selvom det er børnebøgerne, der lige nu er flest af.
”Det er et område, som jeg vil opdyrke,” fortæller Kirsten. ”Det, jeg satser på til de voksne, er de lidt mere specielle og sjældne fagbøger og altså ikke de gængse voksenromaner og heller ikke moderne børnebøger, som kan købes i alle genbrugsbutikker.”
Butikken ligger i underetagen i huset, som hun og manden har købt. Hendes datter bor i resten af huset, men ca. 40 kvadratmeter i kælderen er altså indrettet til Bøger og Ting. Kirsten Nørgaard bor selv med sin mand i Skæring Strand.
Nedgangen til butikken kan være svær lige at få øje på, men hold øje med flagene. Man kan dog også gå ind fra gården. Åbningstider ligger ikke helt fast – tjek dem på bøgerogting.dk

Af Birger Agergaard

Læs flere artikler  her

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.