Tekst: Thomas Nykrog Foto: Your Balance

Charlotte fra Your Balance har gennem ni år været kendt som massør og yogainstruktør i 8541-området. Det har åbnet hendes øjne for, hvor tæt det fysiske og psykiske hænger sammen. Derfor er hun nu klar med et behandlingstilbud, der tager omfatter i både krop, sind og sjæl.

”I de ni år jeg har arbejdet for at give mine klienter en bedre hverdag, har det været stadigt mere påfaldende, hvordan krop, sind og sjæl spiller sammen,” fortæller Charlotte. Hendes klinik, Your Balance, der hidtil har tilbudt yoga og massage, ligger i Fysioterapien på Bondehaven 19D i Skødstrup.

”Helt tydeligt er det, når jeg som frivillig arbejder på veteranhjemmet i Brabrand. Krigsveteraner er konstant spændte i kroppen, fordi deres sind altid er på vagt. Og sådan har mange almindelige familiemennesker det også i samme eller mindre grad.”

Hvad er sind, og hvad er sjæl?
Charlotte har de sidste fire år læst til psykoterapeut for at få et ekstra ben med på den viden, hun allerede har. Studiet er netop afsluttet, så Charlotte nu kan kalde sig ”registreret psykoterapeut”, hvilket i modsætning til ”psykoterapeut”, er en beskyttet titel. Det fortæller med andre ord, at hun har en godkendt uddannelse.  

”Den type psykoterapi, jeg arbejder med, er kropsforankret. Den har fokus på, at krop, sind og sjæl hænger sammen. Forskellen på sind og sjæl er, at sindet så at sige er vores software, som styrer det praktiske i hverdagen, mens sjælen er vores livsvilje – lysten til at være i livet. Behandlingen består blandt andet af transbiologisk traumeterapi, hvor vi arbejder med traumerne helt nede på celleplan. Det kan være alle mulige traumer. Jeg ser meget stress i klinikken, men traumerne kan også skyldes depression eller relationsproblemer, oftest i familien eller på arbejdspladsen,” forklarer Charlotte.

”Jeg har en tro på, at fysiske symptomer i kroppen udspringer af udfordringer i sindet, som igen udspringer af en form for stress. Ikke nødvendigvis arbejdsstress, men også livsstress, der i nogle tilfælde kan stamme helt tilbage fra en ubearbejdet, traumatisk oplevelse i barndomsårene.”

”Rent praktisk starter vi med at få en snak om, hvad der fylder, og hvad der skal bearbejdes. Som udgangspunkt er det samtaleterapi. Mange mennesker har dog svært ved at mærke sig selv, og her kan yoga være med til at bringe bevidstheden fra hovedet og ud i kroppen, hvor den er nemmere at bearbejde,” slutter Charlotte og tilføjer at hvad angår corona, er der gældende regler, som hun til enhver tid følger. ”Vi holder normalt to meters afstand, og alle parter skal have enten coronapas eller gyldig, negativ test.”

Se mere om Charlottes tilbud på www.yourbalance.dk

Læs mere i februarnummeret 8541

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.