Midt imellem kagemænd og -koner får Julie Kirkegaard tid til at fortælle om den flotte pris.

Tekst og foto Niels Dal

Skills.

Eller på dansk: Færdigheder.

Og det har Julie – til overmål. Faktisk i en grad så hun vandt Danmarksmesterskabet i ’Skills’ 2022 i kategorien ’bagerlærling’.

Konkurrencen for de mange forskellige erhvervsuddannelser afholdes årligt, hvor der kæmpes om at blive den bedste i de enkelte kategorier.

Julie Victoria Schier Kirkegaard er lærling i Bageriet Løgten/Hornslet – og lader sig interviewe i bageriet i Løgten mellem kagemænd og –koner og andet lækkert.

”Mine forældre er uddannet i branchen – og jeg brugte meget tid som barn med mine bedsteforældre med at bage,” fortæller Julie. ”

Men interessen for bageriet dykkede pludseligt, og planer om lærergerning og skuespil var på tegnebrættet. Lige indtil bageren her i Løgten søgte en lærling – så var med igen,” smiler Julie.

Under et uddannelsesforløb på fagskolen blev hun indstillet til at deltage i eventet.

Og selvom de øvrige konkurrenter reelt var færdiguddannede pga. coronaforsinkelser, løb Julie med prisen – Danmarks Bedste Bagerlærling.

Julie jonglerede både wienerbrød, rundstykker, baguetter og opstilling af kransekage. Som helt naturligt forestillede en mølle.

Måske egen cafe
Det synlige bevis på den fornemme titel er en specialfremstillet skulptur og diverse sponsorgaver.

”Og så væltede det ind på alle de digitale platforme, jeg benytter, med lykønskninger. Det er helt vildt med al den opmærksomhed” siger Julie med stort smil.

Og fremtiden: ”Nu skal jeg jo lige færdiguddannes her i Løgten. Men engang kunne jeg da godt se mig selv i min egen cafe – med specialbrød og flotte kager” slutter Julie – Løgtens egen Danmarksmester.

Læs hele juninummeret 2022 på PDF

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.