Af Birger Agergaard

En af de store virksomheder i Skødstrup, Carletti, har endnu ikke taget stilling til solceller på taget, men de gør så meget andet. Virksomheden har i 2020 vedtaget en klima- og miljøstrategi inden for energi, transport, madspild og emballage.

Carlettis afdelinger i Skødstrup og Vejle bruger udelukkende strøm fra vindmøller. Ud over el anvender Carletti fjernvarme, dieselolie og gas. Det er målet at udfase dieselolie til fordel for gas og at overgå til biogas.

På transportområdet bestemmer Carletti ikke selv, da man bruger vognmandsforretninger. Virksomheden forsøger at begrænse CO2-udledning ved at optimere vognlæs, kørselsmønstre mv.

Carletti er fødevareproducent – om end i den søde afdeling! – og har taget initiativer for at forhindre madspild. Som deltager i ”Danmark mod madspild” forpligter man sig til at offentliggøre tal for madspild og arbejder på at halvere det senest i 2030.

Endelig arbejder Carletti med at reducere emballageforbrug og genanvende materialerne.

Hvorfor ikke solceller?
8541 har spurgt Carlettis administrerende direktør, Niels Petersen, hvorfor man ikke har sat solpaneler op på virksomhedens bygninger:

”Lige for nærværende har vi ikke fokus på solceller, idet vi allerede anvender el fra vindmøller og dermed grøn strøm. Fokus ligger derfor lige nu mere på, hvordan vi kan reducere vores olie- og gasforbrug eller konvertere det til grønnere løsninger såsom fx biogas,” svarer han i en mail.

Han tilføjer dog, at på lidt længere sigt vil solceller blive overvejet som alternativ, hvis elpriserne forbliver høje, og hvis hele investeringscasen med solceller i givet fald er gunstig.

Læs hele juninummeret 2022 på pdf

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.