”Det er vigtigt at lytte til kroppen og sindet. Mærke efter, om der er ubalance – og få det rettet op.”Birrgiite Haagen fortæller om sit nye tiltag i den lyse lejlighed i Hjelmagerparken.
Hun har med afsæt i uddannelse som både lærer og social- og sundhedsassistent uddannet sig som massør på Nordlys Center i Silkeborg.
”Menneskers velbefindende og indre balance har altid interesseret mig og massage er helt tæt på kernen i den sag,” fortæller Birrgiite.
”Kroppen skal nok fortælle, når noget er i ubalance. Der kan være spændinger, måske med hovedpine til følge – og her afspænder massage muskler og afstresser sindet.

Massage fremmer kroppens produktion af oxytacin – populært kaldet lykkehormonet.”
Birrgiite smiler, men ser stålsat ud og lader påstanden komme an på en prøve: Bladets udsendte bestiger briksen.
Mens der gøres klar med økologiske olier og cremer kommer jeg i tanke om, at Birrgiite også fortalte, at massagen er et frirum for kroppen, og sindet kan miste tidsfornemmelsen.

En lille evighed
Massagen synes at lette på fysiske skavanker, som man jo går og samler sammen. Men meget påfaldende var det efter massagen at konstatere, der kun var gået en halv times tid. Det føltes som ’en lille evighed’. Ingen tvivl om, at krop og sind havde godt af et frirum og koble helt fra.

”Massage handler for mig om nærvær, ro og tryghed og om at afdække den enkeltes behov mht. spændinger, stress og eventuelle smerter. Og massage kan også bruges forebyggende,” fortæller Birrgiite.
Hun tilbyder tillige ’japansk lifting’, som er en ansigtsmassage, der giver ’her og nu’-resultat med mere glød. Behandlingen giver også en beroligende og afslappende effekt til resten af kroppen.

Jeg tager afsked med Birrgiite og føler mig godt afbalanceret. Og tænker at man nok godt kunne blive afhængig af det der lykkehormon.

www.birrgiite-massage.dk

Af Niels Dal
Læs mere i 8541 -dit lokale blad (september 2019)

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.