Endnu en bil med ekstra pedaler og spejle er kommet til byen. Og efter starten på Spencers Køreskole at dømme ser det ud til, at der er plads til begge køreskoler.
Michael Spencer måtte dog bremse hårdt op, da corona-krisen satte et stopskilt foran alle landets køreskoler.
”Jeg havde fundet lokaler i Jakobs Kontorhus, og jeg havde fået en bil til køreundervisning, og så måtte jeg stoppe fra den ene dag til den anden,” fortæller Michael, mens vi sidder i et tomt teorilokale på 1. sal i kontorhotellet bag Carletti.


Men nu må der køres igen, og Spencers har to hold på ni og tre elever. Ni er også maksimum under corona-forholdsreglerne, når kørelæreren også skal være der. I hans teorilokale er der plads til 12, men i øjeblikket må der kun være seks personer. Så er det heldigt, at kontorhuset råder over en kantine, der må bruges.
De første elever har været på manøvrebanen og haft de første køretimer. I juni er første teorihold færdig, og når de 16 køretimer plus fire timer på køreteknisk anlæg er gennemført, er kørekortet i sigte.


Michael Spencer arbejder også for en køreskole i Aarhus, men han satser på at kunne koncentrere sig om køreskolen, som også har en afdeling i Rønde. Ambitionen er at have seks-otte hold med hver 12 elever – når det bliver tilladt – så kan forretningen løbe rundt.


Fra bank til bil
Selv er Michael fra Risskov, men han og hustruen flyttede til Skødstrup i 2015. I 2018 byggede de hus på Fruenslykke, hvor deres to små børn vokser op.
Han har ikke altid været kørelærer.
”Jeg har været bankmand, men jeg kunne altså ikke se mig selv som bankmand de næste 30 år,” siger den 35-årige fyr, der hellere vil arbejde med mennesker end kontrollere små pengebeløb efter hvidvaskreglerne.


I bilen sidder man tæt sammen, men det har regeringen tilladt, for så vidt at en række hygiejniske regler er overholdt.
Kørelæreren må endda ”spionere” på eleven – helt lovligt, skal vi understrege.
”Foruden de ekstra spejle har jeg et spejl, der viser, hvor eleven har sin opmærksomhed. Jeg kan kontrollere, at eleven kigger de rigtige steder hen, når vi skal foretage et sving. Og når vi kører ud af landevejen, holder man blikket rettet på vejen og ikke alt muligt andet i bilen.”

Tekst og foto Birger Agergaard

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2020)

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.