Søren Dalhof, direktør på Kaløvig Badehotel, har siddet klistret til TV-dækkede pressemøder og Sundhedsstyrelsens udmeldinger på det seneste. Ja, restauranter og cafeer måtte åbne 18. maj, men hvordan? Og hvornår må der holdes større selskaber?


Han har været i nøjagtig samme situation som alle andre restauranter i vores område. Nogle har klaret sig delvist ved at lave take away eller levere til hjemmeadressen, andre har valgt at sende personalet hjem og få del i regeringens lønkompensation og omkostnings-erstatning.
Badehotellet lukkede helt og kunne bare se til, mens foråret kom til bådehavnen og satte hundredvis af både i vandet lige uden for vinduerne. Men nu er man i gang igen, bare ikke for fuld kraft, idet selskaber over 10 personer stadig er no-go.


”Bare vi snart kunne få klar information om, hvornår større grupper må mødes, kan vi planlægge efter det,” siger Søren Dalhof, der dog vælger at være optimistisk.
”2020 bliver et elendigt år rent økonomisk, og jeg synes vi har fået vores andel af ”lynnedslag”, men så må vi håbe på nogle gode år.”
Flere uheld i 2019


Branden lige efter påske sidste år var første alvorlige hændelse. Den tog ikke kun 14 dage at komme over, som man optimistisk anslog i starten, idet det sidste arbejde efter den fortsat uopklarede brand først er udført for nylig. I kølvandet på branden måtte man også slås med vandskade lige før konfirmationssæsonen, og med en helt ny loftsplade, der faldt ned en nat og forårsagede en ny lukning af restauranten. Men resten af 2019 gik glat.
”Vi havde glædet os helt vildt til at starte forårssæsonen i år. Det er jo sådan, at vi i sommerhalvåret helst skal kunne lægge lidt til side til den mere stille periode om vinteren, men så slog corona-lynet ned igen, inden vi rigtigt fik startet.”


Kaløvig Badehotel har otte fastansatte, som blev sendt hjem med lønkompensation efter lukningen. Men ordningen dækker ikke hele lønnen, og der er mange faste udgifter oveni.
”Det har været hundedyrt, for at være helt ærlig. Men nu håber vi på en god sommer.”

Tekst og foto Birger Agergaard

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2020)

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.