Af Birger Agergaard

I 2019 skulle en stor udvidelse af Skødstrup Sognegård være sat i gang. Men det blev udsat til efter menighedsrådsvalget i 2020, fordi udvidelsen var dyrere end planlagt, og det nye menighedsråd skulle finde frem til en ny finansieringsplan.

Den plan er nu på plads og vedtaget i august. Den indebærer, at kirken skal sælge jorden, der ligger mellem Tagmosevej, Engskovvej og Lauritshøj (se kortet).

Kirkens jord Engskovvej Tagmosevej med streger

Grunden til, at det ikke er meldt ud til Skødstrup-borgerne før nu, er hensynet til Løgten FDF, der har lejet sig ind i ladebygningen på Engskovvej og derfor ville blive husvilde. Se artiklen her på siden om dette.

Sognepræst Erik Søndergaard oplyser, at menighedsrådet nu arbejder på salg af jorden, som skal sikre medfinansiering af udvidelsen af Sognegården. Jorden ligger i byzone, så der er ingen tvivl om, at det er et attraktivt areal.

Lokaler for hele byen
Erik Søndergaard kan ikke sige, hvor meget udvidelsen vil koste, da licitationen ikke er holdt endnu, men det bliver over 10 mio. kr.

”Vi håber, at byggeriet kan gå i gang i 2022,” siger han. Han fortæller også, at udvidelsen opfylder et behov for at skabe nye lokaler at samles i, til gavn for ikke bare kirkens brugere, men for hele byen.

”Vi får en stor mødesal, som kan deles i to, og som kan bruges til arrangementer, undervisning mv. Dertil et stort køkken og flere kontorer, som vi også har brug for.”

En del af udvidelsen går også på at skabe et ny ankomstområde til Sognegården.

Udenfor skabes arealer, som appellerer til udendørs arrangementer og ophold.

Læs hele decembernummeret 2021

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.