Sommeren er overstået – og er du vendt hjem fra ferien til et hus, der har haft ubudne gæster? Det er ganske givet også sket i vores postnummer, og det er på alle måder træls for de, der har haft indbrud.
Men den gode nyhed er, at der generelt sker færre indbrud i private boliger.

I 2018 var 32 ud af 3679 husstande i Skødstrup Fællesråds område udsat for indbrud. Det svarer til 0,87 for hver 100 husstande. Antallet af indbrud i private hjem i Aarhus Kommune er faldet med 30,5 procent fra 2014-2018.
Aarhus Kommune og Østjyllands Politi samarbejder om at forebygge indbrud i private boliger og øge trygheden. Det sker i netværket ”Tryghed i Aarhus”.

Indbrud i Aarhus Kommune henover året

Herfra opfordrer man alle borgere til at gøre det så svært som muligt for indbrudstyve at skabe en levevej.

Noget af det, der i 8541 har vist sig effektivt, er Nabohjælp. 690 husstande i postnummer 8541 deltager i dette netværk, som sætter den uformelle nabohjælp i system. Skilte ved boligveje og mærkater på de enkelte boliger signalerer til indbrudstyve, at her i området kigger vi efter hinandens huse, når folk er på ferie.

Se mere på nabohjaelp.botrygt.dk

Det aarhusianske tryghedsnetværk opfordrer desuden til, at man sikrer sit eget hus så godt som muligt.

Af Birger Agergaard
Læs mere i 8541 -dit lokale blad (september 2019)

 

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.