IMG 0876Løgten-Skødstrup har i mange år haft et egnsarkiv, som en skare frivillige, interesserede mennesker tager sig af. Egnsarkivet råder over et stort materiale bestående af billeder, gamle kort, papirer, kirkebøger og folketællinger m.m. Arkivet dækker Skødstrup Sogn d.v.s. byerne Skødstrup, Løgten, Vorre, Segalt, Studstrup, Åstrup, Svinbo og Vosnæs.

Til daglig finder man egnsarkivet på Lokalcenter Rosenbakken i kælderen under caféen. Man er velkommen, uanset om man kommer for at tilbyde egnsarkivet nyt materiale eller for at studere indholdet i skuffer og på hylder. Det daglige arbejde passes af bibliotekaren på Skødstrup Kombi-Bibliotek, Rosenbakken 2C.

IMG 0879

Støtteforening

I 1996 dannedes Støtteforeningen for Skødstrup Sogns Egnsarkiv, som tager sig af aktiviteter omkring arkivet. Støtteforeningen udgiver hvert år en årskalender med billeder og historier fra Skødstrup Sogn, og af andre aktiviteter kan nævnes foredrag, museumsbesøg, byvandringer og udstillinger. Støtteforeningen har ca. 80 medlemmer.
Se under menupunktet ”BLIV MEDLEM”, hvordan man tegner et medlemskab.

Åbningstider

Medlemmer af Støtteforeningen sidder den første mandag i måneden kl. 16-18 samt øvrige mandage i ulige uger fra kl. 10-12 parat til at besvare spørgsmål eller på anden måde hjælpe interesserede. (Lukket i juli måned og på mandage, der falder på en helligdag).

Støtteforeningens E-mail adresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (<- klik her)

Kontakt til Skødstrup Egnsarkiv via Skødstrup Kombi-Bibliotek, Rosenbakken 2C  mandag kl. 13-18 eller torsdag kl. 13-18 (Lukket i juli måned og på helligdage). E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (<- klik her). Tlf.: 8940 9500.

Arkivets adresse (Besøg) er:
Lokalcenter Rosenbakken
Grenåvej 701, Skødstrup
i kælderen under caféen.

Arkivets adresse (Post) er: 
Rosenbakken 4, 
8541 Skødstrup

 

Find Skødstrup Sogns Egnsarkiv på nettet. Se endvidere menuen ARKIV.DK

Pressemeddelelse fra Sammenslutningen af Lokalarkiver
(Tilpasset vores lokale egnsarkiv.)

Skødstrup Sogns Egnsarkiv har sammen med 550 andre små danske lokalarkiver og professionelle arkiver skabt en unik dansk kulturskat på nettet. Kulturskatten ligger på www.arkiv.dk (<- klik her), som gik i luften 20. februar 2015, og hjemmesiden bugner af historiske billeder og arkivalier fra blandt andet Skødstrup Sogn.

- Vi har sammen skabt Danmarkshistoriens største digitale scrapbog med billeder og arkivalier. Skødstrup Sogns Egnsarkiv har bidraget med masser af materiale fra vores område. Der er i øjeblikket registreret bl.a. ca. 1250 billeder på Skødstrup Sogns Egnsarkiv, og der kommer hele tiden flere til. Med den nye hjemmeside kan man nu sidde hjemme i sofaen og på et øjeblik få overblik over for eksempel Skødstrup Kirke.

Det er Sammenslutningen af Lokalarkiver, der står bag den nye hjemmeside, hvor man kan søge blandt en million billeder og lige så mange originalpapirer i form af for eksempel breve, kort og stedbeskrivelser.

- Med arkiv.dk har vi fået én indgang til Danmarks historie. De mange arkiver er så at sige blevet ét stort arkiv.

De mange arkiver har siden slutningen af 1980’erne arbejdet med at registrere historisk materiale elektronisk. Det er det materiale, der nu bliver offentliggjort på arkiv.dk. Og der er meget mere på vej.

- Vi regner med, at alene billeddatabasen hver måned vil vokse med 25.000 nye billeder. Og vi har stadig masser af materiale, som ikke er registreret elektronisk, så vi har arbejde til mange år endnu, siger Dorthe Søborg Skriver, direktør for Arkibas, der er ejet af Sammenslutningen af Lokalarkiver og ansvarlig for arkiv.dk.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerede i 2013 1,8 millioner kroner til arkiv.dk. Beløbet har dækket to tredjedele af udgifterne til udviklingen.

Læs mere om Skødstrup Sogns Egnsarkiv her på siden - anvend menupunkterne i toppen.

Læs mere om Sammenslutningen af Lokalarkiver på www.danskearkiver.dk (<- klik her)

----------------

Du kan altså nu søge på kryds og tværs af alle landets lokalarkiver. - Prøv at bruge hjemmesiden www.arkiv.dk (<- klik her)

Der ligger vejledninger, når man klikker på felterne:

  • Udvidet søgning
  • Find sted
  • Find person
  • Find emne
  • om arkiv.dk
  • Om arkiverne
  • Ofte stillede spørgsmål (her er der vejledning i brugen af hjemmesiden)
Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.