IMG 0876Løgten-Skødstrup har i mange år haft et egnsarkiv, som en skare frivillige, interesserede mennesker tager sig af. Egnsarkivet råder over et stort materiale bestående af billeder, gamle kort, papirer, kirkebøger og folketællinger m.m. Arkivet dækker Skødstrup Sogn d.v.s. byerne Skødstrup, Løgten, Vorre, Segalt, Studstrup, Åstrup, Svinbo og Vosnæs.

Til daglig finder man egnsarkivet på Lokalcenter Rosenbakken i kælderen under caféen. Man er velkommen, uanset om man kommer for at tilbyde egnsarkivet nyt materiale eller for at studere indholdet i skuffer og på hylder. Det daglige arbejde passes af bibliotekaren på Skødstrup Kombi-Bibliotek, Rosenbakken 2C.

IMG 0879

Støtteforening

I 1996 dannedes Støtteforeningen for Skødstrup Sogns Egnsarkiv, som tager sig af aktiviteter omkring arkivet. Støtteforeningen udgiver hvert år en årskalender med billeder og historier fra Skødstrup Sogn, og af andre aktiviteter kan nævnes foredrag, museumsbesøg, byvandringer og udstillinger. Støtteforeningen har ca. 80 medlemmer.
Se under menupunktet ”BLIV MEDLEM”, hvordan man tegner et medlemskab.

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.