Søg
Close this search box.

50-års jubilæum i Flagalléen

Flagalléen har i 2020 50-års jubilæum som skulle have været fejret ved en reception fredag d. 19. juni i forbindelse med Open by Night/Løgtenløbet. Musik, telt m.m. var bestilt, men vi har desværre måttet aflyse grundet den nuværende corona-epidemi.

200505 Flagalleen 3  

Flagalléen blev stiftet i 1970 af købmand Jørgen C. Carlsen fra erhvervsforeningen, Advokat Christian Gede fra Lions Club samt tømrer Peter Houen fra den daværende borgerforening. Peter Houen var formand for Flagalléen fra 1970 til 2003, hvor han blev afløst af den nuværende formand Torben Ravn Sørensen. Flagalléen hørte i de første mange år under den daværende borgerforening, men da det blev lukket i 2007, fortsatte man som selvstændig forening.

Flagalléen omfattede i første omgang kun Løgten by, hvor de enkelte grundejere skulle sørge for opsætning af stænger/flag, men blev senere udvidet til også at omfatte Skødstrup. Flagalléen er blevet udvidet af flere omgange og vi afventer færdiggørelse af fortov fra Møllesvinget og frem til Vosnæsvej så vi kan få ført Flagalléen hele vejen gennem Løgten. Flagalléen har gennem alle årene nydt stor opbakning fra lokalområdet og senest i 2014 hvor der blev indsamlet over kr. 100.000 til udskiftning af flagstængerne. Flagalléen råder over 250 nye stænger samt en reserve af de bedste gamle stænger.
På flagdage opsættes der 216 stænger og til konfirmationerne 225 stænger.

Flagalléen blev i de første mange år opsat ved hjælp af unge mennesker i byen og især spejderne, men opsættes nu af bestyrelsen med familie og børn og kan om morgenen klares på én time, mens det om aftenen tager lidt længere tid at pille dem ned. Vi kan i den grad mærke den øgede trafikmængde gennem byen og takker for det hensyn der bliver vist når vi er ude med flagene.

Medlemstallet startede i 2007 med 20 og voksede støt til ca. 180 medlemmer i 2015, hvor et opslag på Facebook medførte et sandt medlemsboom således der pr. 30/9-2019 var 451 medlemmer, hvilket er ensbetydende med, at man ikke fremover skal bede om hjælp til udskiftning af flagstænger m.m., men kan klare det via opsparing.

Der har igennem årene været en uhyre beskeden udskiftning af bestyrelsesmedlemmer så man er blevet mange år i bestyrelsen. Vi skal i den forbindelse især nævne Peter og Karen Houen, Dora og Jørgen Lai Sørensen, Karen-Margrethe og Ivan Kristensen samt senest Søren Jacobsen som alle har udført en kæmpeindsats. Den nuværende bestyrelse består af Torben Ravn Sørensen, Bent Bjerglund, Kim Andersen, Uffe Fast og Kurt Rasmussen som alle har været med i mange år.

Flagalléen har gennem årene fået stor støtte fra følgende firmaer/foreninger: TH. C. Carlsen (gratis opbevaring i alle 50 år), Skødstrup Kirke, Vosnæs Gods, Løgten Invest, Detail-Consult, Løgten Tømrer- og Snedkerforretning, Skødstrup Sportsforening, Lions Club, Erhvervsforeningen, Fællesrådet, ED Data samt i forbindelse med det planlagte jubilæum Danbolig Risskov og Lystrup og The Funkis House Company.

 

Af Kurt Rasmussen, Flagalléen

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2020)

Relaterede artikler

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Kultur

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival.
Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.