Søg
Close this search box.

Egnsarkivet

Velkommen til Skødstrup Sogns Egnsarkiv.

Opdateret den 28. maj. 2024 (Åbningstider)
————————————————–

Egnsarkivet har endnu ikke fundet nye lokaler.

Men vi holder åben for besøgende, i Folkehuset Skødstrup. I er meget velkommen til at komme og få en snak, og eller aflevere materiale. Det kunne være hyggeligt. Vi træffes på følgende mandage:
Den 3. juni fra 16.00 til 18.00, i lokale 5. Lokale 5 er på samme etage som Caféen, i modsatte ende af gangen.

Den 17. juni fra 10.00 til 12.00, i lokale 3. Lokale 3 er på samme etage som Caféen, midt på gangen.
Vi glæder os til at se dig.
Hvad der sker efter sommerferien, ved vi på nuværende tidspunkt ikke, vi håber at vores lokaleproblem bliver løst, men der skal en del god vilje til.

God sommer og tak for den fantastiske støtte vi har fået fra så mange i lokalområdet. Det varmer og giver os håb og mod til at forsætte arbejdet med at håndterer arkivalier, i stedet for at bruge (læs spilde) tiden på lokaleproblemer.

 

Lidt nyheder.

Der er ikke noget nyt om fremtidige lokale til Egnsarkivet, dog har vi fået udsættelse endnu 3 måneder. Selv om at vi har pakket det meste i kasser, er vi glade for det. Vi håber så på at vi finder en løsning inden sommerferien, så vi kan slippe for at det hele skal flyttes på et fjernlager, som vi ikke har adgang til.

Der arbejdes intenst for at finde en løsning.

Egnsarkivet har endnu ikke fundet nye lokaler.

Men vi holder åben for besøgende, i lokale 5 i Folkehuset Skødstrup.
I er meget velkommen til at komme og få en snak, og eller aflevere materiale.
Det kunne være hyggeligt.

Vi træffes på følgende mandage:
Den 26. februar fra 10.00 til 12.00.
Den 4. marts fra 16.00 til 18.00.
Den 11. marts fra 10.00 til 12.00.
Den 25. marts fra 10.00 til 12.00.

Lokale 5 er på samme etage som Caféen, men modsatte ende af gangen.

Vi glæder os til at se dig.

 

Årskalenderen for 2024 kan købes i Butik Kærlig Hilsen, Grenåvej 758. Pris kr.: 50,- på MobilePay 95551

 

————————————————–

Løgten-Skødstrup har i mange år haft et egnsarkiv, som en skare frivillige, interesserede mennesker tager sig af. Egnsarkivet råder over et stort materiale bestående af billeder, gamle kort, papirer, kirkebøger og folketællinger m.m. Arkivet dækker Skødstrup Sogn d.v.s. byerne Skødstrup, Løgten, Vorre, Segalt, Studstrup, Åstrup, Svinbo og Vosnæs.

Til daglig finder man egnsarkivet på Lokalcenter Rosenbakken i kælderen under caféen. Man er velkommen, uanset om man kommer for at tilbyde egnsarkivet nyt materiale eller for at studere indholdet i skuffer og på hylder. Det daglige arbejde passes af bibliotekaren på Skødstrup Kombi-Bibliotek, Rosenbakken 2C.

test 1

Støtteforening

I 1996 dannedes Støtteforeningen for Skødstrup Sogns Egnsarkiv, som tager sig af aktiviteter omkring arkivet. Støtteforeningen udgiver hvert år en årskalender med billeder og historier fra Skødstrup Sogn, og af andre aktiviteter kan nævnes foredrag, museumsbesøg, byvandringer og udstillinger. Støtteforeningen har ca. 80 medlemmer.
Se under menupunktet ”BLIV MEDLEM”, hvordan man tegner et medlemskab.