Egnsarkivet

Velkommen til Skødstrup Sogns Egnsarkiv.

————————————————–

LIDT GODE NYHEDER.
Vi har i egnsarkivets bestyrelse i dag holdt møde med leder af folkehusene i Nord Trine Holst.
Vi havde en god drøftelse af lokalesituationen og Trine har forståelse for vores pressede situation.
Vi har ikke umiddelbart nogle løsninger, men har afsøgt mange muligheder og arbejder stadig, dels via lokale folk og dels via Arkiv udvalget i Aarhus kommune.
Trine havde forhandlet os en forlængelse af opsigelsesfristen på 3 mdr., så vi nu har til d 31/3 2024 at arbejde i, så vi kan få pakket arkivet godt ned.
Det betyder at vi i december holder lukket, så vi kan planlægge flytningen, og kan holde åben for besøg i vores normale åbningstid, også efter 31. marts. Dog vil det blive i et andet lokale på Rosenbakken, mere om det til den tid.
Så vi holder åben de første tre måneder som normalt. Første gang den 15. januar.

Vi vil selvfølgelig orientere Jer, når der sker noget med hensyn til vores fremtidige lokaliteter.
————————————————–

Løgten-Skødstrup har i mange år haft et egnsarkiv, som en skare frivillige, interesserede mennesker tager sig af. Egnsarkivet råder over et stort materiale bestående af billeder, gamle kort, papirer, kirkebøger og folketællinger m.m. Arkivet dækker Skødstrup Sogn d.v.s. byerne Skødstrup, Løgten, Vorre, Segalt, Studstrup, Åstrup, Svinbo og Vosnæs.

Til daglig finder man egnsarkivet på Lokalcenter Rosenbakken i kælderen under caféen. Man er velkommen, uanset om man kommer for at tilbyde egnsarkivet nyt materiale eller for at studere indholdet i skuffer og på hylder. Det daglige arbejde passes af bibliotekaren på Skødstrup Kombi-Bibliotek, Rosenbakken 2C.

test 1

Støtteforening

I 1996 dannedes Støtteforeningen for Skødstrup Sogns Egnsarkiv, som tager sig af aktiviteter omkring arkivet. Støtteforeningen udgiver hvert år en årskalender med billeder og historier fra Skødstrup Sogn, og af andre aktiviteter kan nævnes foredrag, museumsbesøg, byvandringer og udstillinger. Støtteforeningen har ca. 80 medlemmer.
Se under menupunktet ”BLIV MEDLEM”, hvordan man tegner et medlemskab.