Artikler

Bogomslag: "Luxus af" Annie Bahnson

Luksus og social ulighed

”Det er vigtigt at vi taler om og problematiserer den sociale ulighed, som i disse år ser ud til at vokse. Og vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om den. Ud over at vi får et skævt
Vestas vindmøller

387 ytrede sig om sol og vind

Der venter noget af en opgave for lokalplanlæggere og borgerinddragere, når de skal vurdere de 387 høringssvar, der er skrevet om vindmøller og solceller i vores lokalområde. Svarene vurderes, før selve lokalplanarbejdet starter til marts/april 2024 og ventes afgjort marts/april

Ekstra spor i rundkørsler vedtaget

Bilisterne har efterlyst en ekstra vejbane – en såkaldt shunt - i snart mange år. Om morgenen starter kødannelsen nogle gange helt oppe ved Carletti, når de skal mod syd ad enten Grenåvej eller motorvejen. Fællesrådet har i flere år
Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper,

Julie vandt sølv ved EM i ”Skills”

23-årige Julie Victoria Schier Kirkegaard er bagerlærling hos Bageriet Løgten og har i september deltaget i sit fags europamesterskaber i ”Skills”. Det blev en stor og uforglemmelig oplevelse. Julie vandt sølv – bare ét point fra guldet!
Skødstrup Fællesråd sammen med de to inviterede arkitekter, som ses til højre: Lars Autrup og Anne Mette Boye. Pladsen, som de står på, bliver mere eller mindre inddraget til Løgten Bymidte, men Bytorvet på den anden side af Grenåvej bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)

Byarkitekter på besøg: Noget til maven, ånden og børnene

Skødstrup Fællesråd foretog sammen med to inviterede arkitekter, Lars Autrup og Anne Mette Boye en byvandring i Løgten og Skødstrup. Bytorvet hvor bl.a. apoteket ligger, bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)
Folkehuset Skødstrup

Folkehuse i fare

Bedst, som Folkehuset Skødstrup er kommet ind i en god gænge efter en ret tumultarisk start, er det og alle andre folkehuse i kommunen kastet ud et spil, som vil lukke en tredjedel af alle folkehuse.
Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.
Parti fra de østrigske Alper

Alpenstürmer: Skitur til Radfeld i Østrig

I lighed med tidligere år er vi igen gået i gang med planlægningen af en hyggelig skiferie i Zillertal området. Det er en tur i uge 4, hvor vi står på ski i fire dage.
Skødstrup Egnsarkivs formand Peter Christensen.

Egnsarkivet blev pludselig sagt op

En mandag eftermiddag sidst i september fik formanden for Skødstrup Sogns Egnsarkiv, Peter Christensen, en meget uventet og ubehagelig mail fra Trine Holst, der er leder af Folkehusene i Aarhus Nord.
Kort over plan for opstilling af mobilmast

Borgerprotester mod ny mobilmast

For to år siden afværgede borgerne i Studstrup en 36 meter høj mobilmast midt i Studstrup. Aarhus Vand, som ejer grunden, trak simpelthen sin støtte væk efter borgerhenvendelser. Ny forsøger mobilselskabet 3 igen.
Områdeleder Helle Boel siger tak til Bastian for en flot indsamling.

55.750 kr. fra 8541 til scleroseramte

Søndag den 10. september afviklede Scleroseforeningen sin årlige landsindsamling med det formål at indsamle penge til forskning i sclerose og sikre bedre livsvilkår for de ca. 18.200 danskere, der pt. er registreret som scleroseramte.
Sognepræst Erik Søndergaard foran alteret i Skødstrup Kirke

Alteret fortæller

Erik Søndergård har gennem sine mange år som sognepræst i Skødstrup Kirke fået et stort kendskab til også selve kirkebygningen. Han er vores guide i denne miniserie. Første del handler om alteret. Anden del handler om kirkens ukendte rum.
Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival. Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis
Fysioterapeut Mathias Holmquist behandler en klient på briksen

Når ryggen eller knæet gør ondt

Otte ud af ti danskere døjer ind i mellem med rygsmerter. Og rigtig mange danskere går til en sportsaktivitet, der kan give belastningsskader. Jo, der er basis nok for, at en fysioterapeut som Mathias Holmquist kan starte en klinik i
Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.
Inga Bredahl i sit værksted i Løgten

Farvel og tak!

En epoke slutter, når Inga lukker. Det har desværre ikke været muligt at finde en ny skrædder til at drive virksomheden videre, selvom der altid har været nok at lave.
Hjertestarteren står et centralt sted på Løgten Østervej – i dagens anledning flankeret af Anders Kovsted, som er formand for grundejerforeningen, og Mette Mortensen, som er projektleder på Hjertesikker Zone.

Første Hjertesikker Zone i Aarhus

Hjertestarteren står et centralt sted på Løgten Østervej – i dagens anledning flankeret af Anders Kovsted, som er formand for grundejerforeningen, og Mette Mortensen, som er projektleder på Hjertesikker Zone.

Kategorier