Søg
Close this search box.

Området og links

Lokalområdet 8541

Postnummer 8541 har næsten 10.000 borgere, og de fleste bor i det sammenhængende bysamfund Løgten-Skødstrup. De seneste 10 år er mange flyttet til området, og vi har – mener vi – Danmarks største folkeskole på én matrikel med over 1300 elever.

Løgten-Skødstrup samt landsbyerne Segalt, Vorre, Studstrup og Aastrup har en attraktiv beliggenhed ved skov og strand, og det har været medvirkende til den store tilflytning.

Skødstrup Kirke er en af landets ældste. Segalt Mølle er landets eneste seksvingede mølle, og Vorre er en af de højest beliggende landsbyer i Danmark.

Løgten-Skødstrup ligger i det nordøstlige hjørne af Aarhus Kommune, men det tager kun et kvarter med letbanen at nå centrum. Vi har Djurslands-Motorvejen i baghaven.

Skødstrup har en lang og spændende historie, der går tilbage til jernalderen. I 2015 blev der fundet rester af et jernaldersamfund i Skødstrup, som var det mest komplette i Danmark1Her levede folk af landbrug, håndværk og handel, og de havde kontakt med andre kulturer i Europa

8541 har mange aktive foreninger – læs mere om dem i linklisten her på siden.