Søg
Close this search box.

8. D fra Skødstrup Skole: De leverer 8541

Det er 8. D fra Skødstrup Skole, der siden januar 2021 har sørget for, at alle husstande i Løgten-Skødstrup og opland modtager bladet 8541 i deres postkasser.
Det er faktisk et stort stykke arbejde både at koordinere for slet ikke at tale om at levere, fordi ruterne skal fordeles mellem alle 24 elever i klassen. Hver elev får en rute – og så er der fire forældreruter, hvor de unge går sammen med en forælder. Forældre og elever har en forældrerute to gange i løbet af et år – og mange går også sammen med deres forældre på de månedlige ruter.

Et vigtigt stykke arbejde for lokalsamfundet
For de unge i 8. D er det dejligt at kunne gøre et vigtigt stykke arbejde, som lokalsamfundet får noget ud af samtidig med, at de kan tjene nogle penge ved det også. Deres konfirmation blev rykket til 14. august og Blå Mandag den 16. august. Her blev det muligt, at ingen af de unge skulle betale noget selv, men brugte de penge som de tjener til at dele bladet ud.
Der bliver også penge til en studietur i foråret 2022. Selvom denne nok ikke går til udlandet, så har de en pæn portion penge til at kunne tage på rejse for uden, at de selv behøver at betale. Derfor er det også vigtigt at få leveret bladet ud til alle inden for den planlagte tid.

”Undskyld hvis vi misser en postkasse”
De unge fra 8. D er selvfølgelig kede af, hvis de misser en postkasse, hvis et blad bliver fejlleveret eller er helt vådt efter en regnbyge. Hvis det sker, er de hurtige til at rette op på fejlen. Heldigvis er der en rigtig god kontakt til redaktøren, så de i løbet af året kan sørge for, at alle får leveret deres blad – eller får et nyt blad, hvis det er blevet vådt af regnen.
Det er blevet helt tydeligt for de unge mennesker, hvor vigtigt bladet er for lokalbefolkningen. Mange står uden for huset og tager imod bladet, fordi de venter på, at det kommer. Det giver også små ”snakke” med de unge og deres forældre.
Så det er en stor ære at være den klasse, der får lov til at dele bladet ud. De gør ikke kun noget godt for byen og oplandet – men de får samtidig mulighed for at få frisk luft, motion med gode snakke med den forælder, der er med ude på ruten samt dem de møder.

Af Martabolette Stecher

Læs flere artikler her

Relaterede artikler

Dronefoto af Studsen før udvidelsen.
Skole og institutioner

Studsen udvides kraftigt

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Den integrerede institution i Studstrup, Studsen, er tømt for både børn og legetøj. I et års tid skal de

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Børn og unge

Mere fokus på fattigdom

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.
En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her: