Søg
Close this search box.

Aarhus vil ekspropriere sig til skolesti

default image

Aarhus Kommune skrider nu efter alt at dømme til en ekspropriation af en del af den meget omtalte Trekantgrund i Skødstrup – dvs. det areal, hvor lokalsamfundet i en årrække har efterspurgt en skolesti under letbanen og op til Skødstrup Skole. Skolestien skal blandt sikre, at skolebørn fra Løgten Østervej, Fruenseje mv. kan komme mere sikkert til skole.
Magistraten har sagt ja til indstillingen fra Teknik og Miljø, og byrådet skal afgøre sagen endeligt i starten af september.
Ejerne af grunden har strittet imod planerne og har klaget til flere instanser, der har afvist klagerne. Ejerne mener, at den gældende udsigtsfredning af arealet forhindrer anlæggelsen af skolestien og nedgang til en tunnel under letbanen. Alternativt skulle kommunen ophæve fredningen og købe hele arealet.
Kommunen og ejerne har forhandlet om prisen for det beskedne areal, der skal bruges til skolestien i den nordlige ende af arealet, men parterne blev ikke enige.

Vi er nødt til det
”Vi er desværre nødt til at bruge dette sidste redskab for at få lavet en skolesti. Jeg har altid forståelse for, at ejere synes deres jord er mere værd og ønsker byzonepris for den, men det er ikke realistisk at bygge boliger det sted,” siger rådmand Bünyamin Simsek (V) til lokalbladet 8541.
Hvis byrådet siger ja, vil der da være forhindringer for, at skolestien gennemføres?
”Ejerne vil kunne påklage beslutningen, men vi mener det er urealistisk, at det vil føre til noget. Vi er der, hvor vi har forsøgt forhandlingens vej uden held.”
Lokalområdet har også et ønske om en folkepark på hele Trekantgrunden – har det været overvejet at ekspropriere hele arealet?
”Jeg er bekendt med tankerne, og det er en fornuftig plan, men vi skal passe på ikke at blande tingene sammen. Her handler det om at sikre skolevejen for børnene,” svarer Bünyamin Simsek.
Hvis ekspropriationen gennemføres som planlagt, starter arbejdet med sti og tunnel i uge 41, og stien kan forventes at åbne i april 2022.

Af Birger Agergaard

 Læs flere artikler her

Relaterede artikler

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Børn og unge

Mere fokus på fattigdom

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.
En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her:

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Børn og unge

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været