Søg
Close this search box.

En lokal institution for musikelskere

default image

Skødstrup-Løgten Koret har været aktivt i en menneskealder og er ”still going strong”, også i en tid med masser af fornyelse og tempo på udviklingen.

Elin Inger Rasmussen, formand for Skødstrup-Løgten Koret, forklarer hvorfor: ”Sang er bare sådan en livsbekræftende ting, man mærker virkelig sig selv og musikken, og man kan slet ikke undgå at komme i godt humør.” Hun smiler og fortsætter: ”Vi har det sjovt og rigtig hyggeligt, og man bliver nok lidt afhængig af det fællesskab, vi har her.”

Siden opstarten i 1982 har der været hundredvis af sangglade mennesker på medlemslisten. Elin har selv været med siden 1995. ”Vi har haft flere dirigenter i den tid, jeg har været med. Det er utroligt at mærke skiftet i stil og energi, når der kommer nye kræfter til roret. Nogle dirigenter er mest til én slags musik, mens nogle er meget alsidige og laver musik i mange genrer. Det er altid sjovt at prøve noget nyt, så selvom vi kan lide at synge kendte klassikere, prøver vi også at lære nye numre hele tiden. En alsidig dirigent kan jo nemt være langtidsholdbar og gør også, at vi er mange, der holder gejsten år efter år. Christian Køhlert Lorentzen, som vi har nu, er vi meget glade for.”

Hvert år afholder koret forårskoncert Skødstrup Sognegård og julekoncert i Skødstrup Kirke. Her får koret vist lokale tilhørere samt familie og venner, hvad de har lært i den forudgående sæson. Elin siger: ”Det er altid lidt grænseoverskridende, når koncerten skal til at begynde, men den positive respons og lyden i kirkerummet gør, at det altid bliver en særlig og god oplevelse.”

”Husk lige at skrive at vi altid har plads til én til,” griner Elin og tilføjer: ”Skødstrup-Løgten Koret har, som alle andre medlemsforeninger, løbende udskiftning. Vi har et rigtig godt kor, men vi ville rigtig gerne have flere medlemmer”. Hun fortsætter: ”Uden at lave for megen reklame kan du måske også tilføje, at vi synger hver mandag i Skødstrup Sognegård fra kl. 19.20-21.30 og at deltagelse er gratis de første gange!”

Læs mere om Skødstrup-Løgten Koret på hjemmesiden www.korsang8541.dk

 

Af: Linda B Tosti
8541- Dit lokale blad, August nummeret

Relaterede artikler

Mette Knudsen ser en fordel i at være formand samtidig med at være aktiv i en af sportsforeningens afdelinger.
Sport & Fritid

Ny formand for Sportsforeningen

Af Birger Agergaard Mette Hyldborg Knudsen meldte sig helt frivilligt, da Skødstrup Sportsforenings formand Kim Bakholdt før generalforsamlingen meddelte, at han ikke genopstillede. Mette er

Margrethe Krogh Thusgaard – et fund til redaktionen på 8541.dk
Sport & Fritid

Ny i redaktionen

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Yes – det lykkedes! Endda at slå to fluer med ét smæk. Vi er glade for at byde Margrethe