Søg
Close this search box.

Nye tiltag skal hjælpe til bedre trafik omkring skolen

Der er ofte tryk på trafikken omkring skolen om morgenen, når mere end 1200 børn og 200 voksne møder ind på skolen. Nu sætter skolen fokus på, hvordan trafikken kan forbedres.

Af Marianne Trier Josefsen, kommunikationsmedarbejder hos Skødstrup Skole.

De mange nybyggede huse i Skødstrup og Løgten vidner om stor vækst i området. En vækst, som også giver flere børn, der skal til og fra skole hver dag. En presset trafik i myldretiden kan næppe komme bag på nogen, men når det gælder vejene omkring skolen, er det særligt vigtigt, at der er fokus på sikkerhed. Og sikkerheden er netop en af de vigtigste grunde til, at Skødstrup Skole har sat sig for at forbedre trafikken omkring skolen.

”Børnenes sikkerhed betyder selvfølgelig rigtig meget for os. I en by der vokser, og hvor vejene ikke vokser med, vil der naturligt komme mere tryk på trafikken omkring skolen. Derfor har vi øget vores fokus på, hvordan vi kan forbedre trafikken omkring skolen,” siger administrativ leder på Skødstrup Skole, Bettina Thomassen.

Aktiv transport skal lette trafikken
I processen omkring at forbedre trafikken har skolen inddraget skolebestyrelsen, forældre og byrådet. Det er der kommet tre tiltag ud af, som skal realiseres i løbet af det nye skoleår.

For det første er der blevet etableret såkaldte ’kys og kør’-zoner ved parkeringspladsen ved Midtpunktet på Bondehaven. For det andet vil der i løbet af efteråret blive etableret gåbusser (små og større børn, der følges ad på gåben, red.) for de yngste børn. Og for det tredje vil der blive udarbejdet kommunikationsmateriale, så vigtige budskaber omkring aktiv transport og sikker trafik omkring skolen vil nå ud til forældrene.

Aktiv transport kan lette trafikken en hel del, fortæller Bettina Thomassen:

”Vi ønsker, at flest mulige børn cykler eller går i skole. Det er sundt for børnene at starte skoledagen med en cykel- eller gåtur, og det skærper både koncentration og indlæring. Derudover vil det også gøre trafikken omkring skolen langt mere sikker, hvis der er færre biler om morgenen. Derfor arbejder vi på at etablere gåbusser i løbet af efteråret, så det bliver nemmere for de yngste at vælge den aktive transport.”

Kærlig opfordring til forældrene
Kys og kør! Sådan lyder den kærlige opfordringen fra Skødstrup Skole, når børnene skal afleveres i skole fra morgenen af. Fra næste skoleår vil der blive etableret de såkaldte ’kys og kør’-zoner på Midtpunktets parkeringsplads ved Bondehaven. Det er zoner, hvor der normalt er standsningsforbud, men hvor der nu i tidsrummet fra 7-9 er ud- og indstigning tilladt. Der er altså lige tid til et farvelkys og så afsted til skole. Zonerne vil blive markeret med skilte og kærlige tegninger på vejen.

Skolebestyrelsen har en stor del af æren for kys og kør-ordningen på Bondehaven. De håber, at ordningen kan være med til at skabe tryghed i trafikken.

”Skolebestyrelsen opfordrer forældrene til at følge de anvisninger, skolen har for trafikken omkring skolen. Det er vigtigt at skabe tryghed for de forældre og børn, der vælger det sunde alternativ til at blive kørt,” siger Rikke Thonbo og understreger, at der er flere kræfter i spil, når trafikken omkring skolen skal forbedres:

”Frivillige forældre, skolebestyrelsen og skolepatruljen vil gøre bilisterne opmærksom på reglerne – og gør det for at sikre skolevejen for børnene. Så vi opfordrer til, at man hjælper hinanden og afsætter tid om morgenen, så alle kan komme glade og sikre i skole og på arbejde.”

Faktaboks:

Hjælp dit barn til at vælge aktiv transport:

  • Find den sikreste skolevej og træn den med dit barn.
  • Find evt. en kammerat fra skolen, som dit barn kan følges med.
  • Lær dit barn færdselsreglerne og tal om, hvad der er god trafikkultur.
  • Lad være med at tilbyde dit barn kørsel i bil til og fra skole.
  • Hvis du bruger bilen, så sæt dit barn af i nærheden af skolen, så han/hun selv kan gå resten af vejen.

 

Lad være med at tilbyde dit barn kørsel i bil til og fra skole – de har godt af at cykle eller gå.

 

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (august 2018)

Relaterede artikler

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Børn og unge

Mere fokus på fattigdom

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.
En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her:

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Børn og unge

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været