Søg
Close this search box.

Skødstrup Fodbold varmer op til serie 2

For første gang i 11 år har byens fodboldklub et herreseniorhold med i serie 2. Med entré i serie 2 skal klubbens seniortrænere og -spillere indstille sig på, at den nye sæson byder på både tekniske felter og linjedommere, som man kender det fra fodbold på absolut øverste hylde.

 

Glæden var stor, meget stor, da klubbens seniorherrer i foråret sikrede sig oprykning til serie 2 for første gang siden 2007. Siden dengang er der spillet en hel del kampe i de lavere serier – for bare halvandet år siden spillede klubbens førstehold i serie 4.

For to år siden grundlagde klubbens bestyrelse en ny strategi for seniorfodbolden i klubben. Strategien var meget ambitiøs og indeholdt blandt andet målsætningen om at spille i serie 2 indenfor kort tid.

Som det første inkluderede strategien, at overgangen fra ungdomsspiller til seniorspiller skulle lettes. Ved at sikre en mere glidende og succesfuld overgang fra ungdomspiller til seniorspiller vil man helt automatisk ville opnå større kvalitet og bredde i seniortruppen og derved opnå større resultater. Samtidig vil størstedelen af seniortruppen bestå af spillere af ”egen avl.” Det vil sige spillere, som har spillet ungdomsfodbold i klubben.

Øget fokus på U19

Klubbens tidligere erfaringer med overgangen fra ungdomsspiller til seniorspiller var, at det ikke var lykkedes særligt succesfuldt. Erfaringer fra andre klubber og DBU fortæller ligeledes, at det er mere kompliceret end man måske skulle tro – og kun få klubber har succes med det.

På den baggrund inkluderede førnævnte strategi også et øget fokus på klubbens U19-trup, som værende det sidste stop inden seniorfodbolden. Klubben valgte at ansætte en U19-træner på kontrakt. Tidligere har det udelukkende været forbeholdt klubbens seniortrænere at være ansat på denne type ordning.

Valget faldt på Mickie Borch, som tidligere havde stået i spidsen for ungdomshold i Vejlby-klubben VSK. Mickie blev ansat med den primære opgave at sikre, at flest mulige U19-spillere ville forblive i klubben som seniorspillere – altså den nød, som altid havde været svær at knække. Matchet viste sig at være godt, og i det seneste år er der arbejdet stenhårdt på at få U19-spillerne implementeret i seniortruppen. Det er gået så godt, at også U19-spillerne spillede en meget stor rolle i forårets oprykning, og samtlige af forårets U19-spillere har taget imod udfordringen om at blive i klubben og spille seniorfodbold i efteråret. Skødstrup Fodbold melder sig derfor nu ind i samlingen af klubber, som har succes med overgangen fra ungdom til senior.

”Legende” på 38 år

Kun én spiller fra den nuværende spillertrup var med for 11 år siden, da holdet senest spillede i serie 2. David Dines Jørgensen er i mellemtiden fyldt 38 år – ikke desto mindre har han, ligesom U19-spillerne, spillet en stor rolle i oprykningen i foråret. David er det tætteste klubben kommer på en legende og modtog, af samme årsag, i foråret prisen som ”Årtiets seniorspiller.” I efteråret bliver Davids rolle at hjælpe de unge seniorspillere, så de er bedst muligt rustet til serie 2, hvor kun meget få af dem tidligere har udfoldet sig.

 

Foruden klubbens førstehold i serie 2 har klubben yderligere ét seniorhold, som i øjeblikket spiller i serie 4. Begge hold spiller sine hjemmekampe på fodboldanlægget i Studstrup og træner samlet hver tirsdag og torsdag fra kl. 18.30 til kl. 20. Lars Rasmussen er cheftræner med Søren Rasmussen, Mickie Borch og Jesper Buus-Andersen tilknyttet som assistenter. Nicolai Holm varetager klubbens U19 hold i den netop begyndte sæson.

Bak op – helt gratis!

Både serie 2 og serie 4 sæsonerne er allerede i fuld gang. For klubbens serie 2 hold har klubben en ambition om at undgå nedrykning. For at komme vores ambition i møde har vi brug for al den opbakning vi overhovedet kan få. Det koster ingenting – men værdien for os er stor. Det er byens hold. Og de spiller i serie 2!

Følg os på Facebook:         www.facebook.com/SkoedstrupFodbold

Website:                             www.skoedstrup-fodbold.dk

Efterårets hjemmekampe

Serie 2:

Serie 4:

Lørdag den 18/8 kl. 13.00 – Randers Freja

Lørdag den 25/8 kl. 13.00 – Hadsten

Lørdag den 22/9 kl. 13.00 – Langaa IK

Lørdag den 6/10 kl. 13.00 – Grenaa IF

Lørdag den 20/10 kl. 13.00 – Lystrup IF

Lørdag den 27/10 kl. 13.30 – Hammel GF

Lørdag den 3/11 kl. 13.30 – TST Fodbold

Lørdag den 18/8 kl. 15.00 – VRI

Lørdag den 25/8 kl. 15.00 – Fuglebakken KFUM

Lørdag den 8/9 kl. 15.00 – VSK Aarhus

Lørdag den 22/9 kl. 15.00 – HEI

Lørdag den 6/10 kl. 15.00 – TST Fodbold

Lørdag den 20/10 kl. 15.00 – Aros FC

Lørdag den 4/11 kl. 11.00 – Team Leo IF

Af Nicolai Holm, Skødstrup Fodbold

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (september 2018)

Relaterede artikler

Krop og sundhed

Jobbet som træner bragte ham til Skødstrup

”Jeg gør det, fordi det er sjovt. Flere af stamspillerne har været med i et par årtier, og der er et supergodt sammenhold,” siger Vagner Haunstrup, som træner eliteholdet i badminton

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.

Maleriet ”De rejsende” blev udvalgt til Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Aarhus. Motivet er fra det lavvandede område i ved Studstrup, mens de nøgne mennesker er nogle, Erik Boye har valgt at lægge ind i billedet. (foto: Erik Boye)
Sport & Fritid

Skødstrup-kunstner: Mal det du ser!

Af Birger Agergaard Erik Boye kan fra sit stuevindue på Violskrænten i Skødstrup se ned på et af sine foretrukne motiver. Kysten, der byder på