Søg
Close this search box.

8541 -dit lokale blad -Slid,men vid, ting tar’tid

Slid,men vid, ting tar’tid

Og sådan er det her i byen.

Anlægsønskerne blev præsenteret for Aarhus Kommune i 2017.Der var flere af dem, man kunne sige mange. Nogle større nogle mindre, men fælles for alle var et ønske om løsninger, som kan gøre det mere sikkert at færdes på stier og veje i Skødstrup.

For vi er blevet mange i 8541.
Med de nye store kommunale udstykninger er fulgt private, og idag er vi 10.000 borgere i byen.
Det er mange. Især når vi kigger på stier og veje, som der ikke er blevet flere af. Så skolebørn, gående, cyklister og bilister må presse sig ind, hvor det er muligt, og der er brug for tålmodighed, overskud og fokusitrafikken, når vi færdes derude.

Når dette blad udkommer, har der været Repræsentantskabsmøde, og der gøres status for tilstanden i byen. Det er her der kan drøftes, diskuteres og spørges ind. Der er dialog, der kommunikeres, og det er rart at se den store deltagelse (ironi kan forekomme).

I Fællesrådets optik er der ikke færre ønsker til anlægsprojekter. Af de større,der i april 2019 blev omtalt som prioriteret i kommunens anlægsprogram, og senere i 2020 kunne ses i anlægs programmet: Ny Studstrupvej, Kirkepladsen/Grenåvej og Løgtenvej/Kirkeholtvej, ersidstnævnte sat i gang, medens der tegnes på de andre projekter. Og der ønskes asfalt til huller, revner og buler på cykelstier og veje.

Vi arbejder på det” er vist det bedste, der kan siges

Tekst:  Inger Thranholm, formand for Skødstrup Fællesråd

Relaterede artikler

30 borgere og repræsentanter for foreningerne deltog i repræsentantskabsmødet, som formand Inger Thranholm her byder velkommen til. (foto Peter Carlsen)
Trafik & veje

Mange vil gerne flytte hertil, men…

Af Birger Agergaard 8541 er et populært sted at bosætte sig – der er kommet mange nye borgere til de seneste 10 år. Men nu

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

Cyklisterne må have tålmodighed med at få bedre cykelstier.
Trafik & veje

Intet nyt fra vejfronten

Det var meningen, at det første stykke af Grenåvej skulle have haft et nyt slidlag i år. Det kommer der ikke.
Det er heller ikke bombesikkert, at der sker noget med hverken vejbane eller cykelstier i 2024.
“Riget fattes penge”.