Søg
Close this search box.

8541 på nettet

Helle ac

Ud over det blad, du sidder med her, er 8541 også en hjemmeside, en Facebook-side og en Facebook-gruppe. Her kan du se, hvordan du får mest muligt ud af de mange, gratis muligheder.

”Forskellen på vores hjemmeside 8541.dk og vores Facebookside og -gruppe, 8541 Borger til Borger, skal være, at hjemmesiden er en database, hvor man kan slå op og finde baggrundsviden om vores område. Facebook skal derimod præsentere det aktuelle stof – endnu hurtigere end vores blad kan gøre det.”

Sådan blev kursen blev lagt på et redaktionsmøde på bladet 8541, hvor vi hurtigt var blevet enige om, at vi som blad også måtte være til stede på nettet. Og sådan blev det. Selv det trykte blad kom med på nettet, for på 8541.dk under menupunktet Borger > Blad kan du i dag gå ind og på skærmen blade igennem alle de gamle numre af 8541 helt tilbage til december 2015. Et ekstra tilbud er, at relevante foreninger eller grupper, eller enkeltpersoner fra området, her kan få hosted deres hjemmesider til en attraktiv, lav pris.

Det er et ganske stort arbejde både at skabe en hjemmeside og at holde orden fra dag til dag på en Facebook-side. Og det står Ann Charlotte Dalgas og Helle Thomsen for.

”Vi har en Facebookside, der hedder ”8541 – Dit lokale Blad, fortæller de.
”Alle kan se den, og vi har pt. 1200 følgere. Her ligger alle bladets artikler og grundlæggende fakta, som vi selv og andre kan byde ind med. Her ligger der fakta, som har med livet i 8541 at gøre. Herfra må du meget gerne tagge din nyhed, aktivitet eller begivenhed over i vores Facebook-gruppe”. Kan man finde ud af det, ser vi meget gerne, at brugerne lægger eventuelle events ind under ”Begivenheder”, som er en kalender.

Facebook-gruppen
Facebook-gruppen 8541 Borger til Borger er en lukket gruppe med 5300 medlemmer. Altså mere end halvdelen af samtlige områdets indbyggere følger med. Hvis du ikke allerede er med, kan du logge ind på siden og melde dig til, samt svare på to nemme spørgsmål. Her deles relevante artikler fra ”8541 – Dit lokale Blad”, og man kan selv dele events fra siden og over i gruppen ved at tagge eller dele dem.

Gruppen bliver brugt til relevante spørgsmål og delinger. Det kan fx være ”hvor kan jeg få klavertimer?” eller ”er der nogen, der savner denne grønne barnecykel”, eller ”hvad sker der lige med…?” Kun fantasien og nysgerrigheden sætter grænser. Desuden vil Ann Charlotte og Helle rigtig gerne se billeder af livet i 8541.
Da ”8541 -borger til borger” er en lukket gruppe, kan opslag ikke herfra deles med resten af verden.

Gruppen er reklamefri. Næsten. Lokale handlede må gerne fortælle, hvis der sker noget relevant, som fx nye åbningstider. Derimod må de ikke reklamere for varer, som fx ugens tilbud på medister.

Alt ovenstående laves af frivillige kræfter.
Er du tit rundt på nettet for at finde ting om 8541, har vi brug for dig. Helle og Ann Charlotte kunne vældig godt tænke sig en ny kollega. De kalder det en ”Eventstøvsuger”, som finder ud af hvad der sker i området og er med til at lave en dynamisk kalender. Desuden vil de rigtig gerne høre, hvis nogen har ris, ros eller forslag.

Hører du til dem, der stadig foretrækker trykte blade og aviser frem for de elektroniske medier, kan du i al overskuelig fremtid se frem til fortsat at få 8541 på tryk i brevkassen ti gange om året.

Andre muligheder
Også andre laver relevante Facebook-sider om lokalområdet. Her er et par af dem:

8541 – Handel
Erhvervsforeningens platform.

8541 – Handel
Her kan man se butikkers, håndværkeres og spisesteders aktuelle tilbud.

8541 – Udlejning
Udlejning af boliger, lejligheder, værelser, lader, opmagasinering mm.

8541 – Køb/salg/bytte
Formidling af køb og salg mellem private.

 

Tekst og foto: Thomas Nykrog

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (oktober 2019)

Relaterede artikler

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.

Knud Lind har været fast vørt på DR-programmet de sidste 5 år.
Kultur

600.000 lytter til Knud

Ikke mange i Skødstrup kan prale af at have en berømt stemme. Men det kan Knud Lind. Han er nemlig vært på Formiddag på 4´eren – et af DR´s mest lyttede radioprogrammer. Imponerende 600.000 danskere lytter hver dag til Knuds stemme på P4.