Aida over hele verden

Dette års generalforsamling i Erhverv 8541 blev igen i år afholdt hos vores en af vores markante lokale virksomheder, nemlig AIDA i Skødstrup.

Erhverv8541 GF 2019 AIDA foto
Administrerende direktør Peter Maae Jensen, Aida, viste først rundt i familievirksomheden, hvorefter han fortalte om firmaets produkter, tanker og koncepter. Peter Maae Jensen fortalte blandt andet:

  • Virksomheden blev grundlagt som Ancher Iversen i 1953.  I 2003 skiftede man navn til Aida, et mere internationalt klingende navn.
  • I 1969 kom Peters far ind i virksomheden. Aida har tidligere været beliggende i Aarhus midtby og Holme, inden de flyttede til Skødstrup.
  • Aida har 20 ansatte, heraf tre rejsende sælgere.
  • Virksomheden har i dag et større salg til eksportmarkeder end til hjemmemarkedet, med Norge og Sverige som de største markeder.
  • Aida produkter dækker familiens bord til en anstændig pris. De dækker behovet for isenkram i det daglige og til det finere brug.
  • Aida har fremstillet Skandinaviens mest solgte stel Atelier, der er solgt i mere end 200 mio. enheder. En kaffekop kan ses i verdens største udgave på toppen af deres domicil.
  • Hvid porcelæn har været det mest dominerende i salget tidligere. På det seneste er det dog en stentøjsbølge, der vinder frem. Aida skaber koncepter blandet andet med samarbejdet med kunstner Poul Pava, som gennem sit design af ”Det indre barn” er med til at bringe Aida ud i verden. Det nyeste tiltag er et samarbejde med Christiane Schaumburg-Müller med den nyeste serie Raw.
  • Aida har blandet andet solgt termokrus over hele verden til Starbucks.
  • For nyligt blev der netop færdiggjort en ny bygning i et kompagniskab med Bach gruppen fra Viborg. Medio december 2018 flyttede Kop og Kande deres hovedkontor ind i byggeriet.
  • Aida er for nyligt påbegyndt at sælge sine high-end Poul Pava og Raw serier i Kina.

Internet, valuta og Kina
Ud over et spændende foredrag svarede Peter Maae Jensen på spørgsmål fra de knap 30 deltagende erhvervsdrivende fra Erhverv 8541.
De var nysgerrige efter at høre om blandt andet daglige udfordringer, konkurrence fra østen og hvordan Aida håndterer ting som svingende valutakurser på et internationalt marked.
Peter kunne fortælle om salg af virksomhedens produkter i Kina – et marked der er vokset sig større end USA og bestemt ikke er uden udfordringer.
En anden sjov historie var, at Prins Henrik har besøgt Aida mere end 20 gange og har slået Peter Maae Jensens far, Finn Maae Jensen, til ridder af dannebrog på Aidas kontor under et af disse besøg.
Aida sælger også via egen hjemmeside: https://www.aida.dk. Man er i Aida meget opmærksom på internettets stigende betydning.
Alt i alt en aften med meget spændende rundvisning, gode fortællinger og anekdoter, der gav de deltagende medlemmer fra Erhverv 8541 et godt og positivt indblik i denne lokale virksomhed.
Dette var lidt noter fra den “bløde del” af generalforsamlingen 2019, der kommer referat fra den officielle del senere.

Aida på Instagram:
Instagram: https://www.instagram.com/raw1835
Instagram: https://www.instagram.com/aida_denmark

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2019)

Relaterede artikler

Fra venstre ejerne Jonas Kjær, Torben Kjelsmark og Morten Kjær foran den nye bygning i industrikvarteret ved motorvejen.
Erhverv

Et utæt vandrør eller ti boligblokke?

Tekst og foto Thomas Nykrog Den 17. marts forlod Risskov El, VVS og Ventilation og de 86 medarbejdere officielt Risskov og flyttede virksomheden til Skødstrup.

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

Bjørn Eyde (tv.) og Daniel Dyhr Sørensen byder velkommen til Glass.
Erhverv

Fuld gas på Glass

Af Niels Dal Rosébobler med skum, højt humør, mange mennesker, god mad og glade grin. Det swingede på Glass i Bondehaven 17 i Skødstrup ved