Søg
Close this search box.

Aida over hele verden

Dette års generalforsamling i Erhverv 8541 blev igen i år afholdt hos vores en af vores markante lokale virksomheder, nemlig AIDA i Skødstrup.

Erhverv8541 GF 2019 AIDA foto
Administrerende direktør Peter Maae Jensen, Aida, viste først rundt i familievirksomheden, hvorefter han fortalte om firmaets produkter, tanker og koncepter. Peter Maae Jensen fortalte blandt andet:

  • Virksomheden blev grundlagt som Ancher Iversen i 1953.  I 2003 skiftede man navn til Aida, et mere internationalt klingende navn.
  • I 1969 kom Peters far ind i virksomheden. Aida har tidligere været beliggende i Aarhus midtby og Holme, inden de flyttede til Skødstrup.
  • Aida har 20 ansatte, heraf tre rejsende sælgere.
  • Virksomheden har i dag et større salg til eksportmarkeder end til hjemmemarkedet, med Norge og Sverige som de største markeder.
  • Aida produkter dækker familiens bord til en anstændig pris. De dækker behovet for isenkram i det daglige og til det finere brug.
  • Aida har fremstillet Skandinaviens mest solgte stel Atelier, der er solgt i mere end 200 mio. enheder. En kaffekop kan ses i verdens største udgave på toppen af deres domicil.
  • Hvid porcelæn har været det mest dominerende i salget tidligere. På det seneste er det dog en stentøjsbølge, der vinder frem. Aida skaber koncepter blandet andet med samarbejdet med kunstner Poul Pava, som gennem sit design af ”Det indre barn” er med til at bringe Aida ud i verden. Det nyeste tiltag er et samarbejde med Christiane Schaumburg-Müller med den nyeste serie Raw.
  • Aida har blandet andet solgt termokrus over hele verden til Starbucks.
  • For nyligt blev der netop færdiggjort en ny bygning i et kompagniskab med Bach gruppen fra Viborg. Medio december 2018 flyttede Kop og Kande deres hovedkontor ind i byggeriet.
  • Aida er for nyligt påbegyndt at sælge sine high-end Poul Pava og Raw serier i Kina.

Internet, valuta og Kina
Ud over et spændende foredrag svarede Peter Maae Jensen på spørgsmål fra de knap 30 deltagende erhvervsdrivende fra Erhverv 8541.
De var nysgerrige efter at høre om blandt andet daglige udfordringer, konkurrence fra østen og hvordan Aida håndterer ting som svingende valutakurser på et internationalt marked.
Peter kunne fortælle om salg af virksomhedens produkter i Kina – et marked der er vokset sig større end USA og bestemt ikke er uden udfordringer.
En anden sjov historie var, at Prins Henrik har besøgt Aida mere end 20 gange og har slået Peter Maae Jensens far, Finn Maae Jensen, til ridder af dannebrog på Aidas kontor under et af disse besøg.
Aida sælger også via egen hjemmeside: https://www.aida.dk. Man er i Aida meget opmærksom på internettets stigende betydning.
Alt i alt en aften med meget spændende rundvisning, gode fortællinger og anekdoter, der gav de deltagende medlemmer fra Erhverv 8541 et godt og positivt indblik i denne lokale virksomhed.
Dette var lidt noter fra den “bløde del” af generalforsamlingen 2019, der kommer referat fra den officielle del senere.

Aida på Instagram:
Instagram: https://www.instagram.com/raw1835
Instagram: https://www.instagram.com/aida_denmark

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2019)

Relaterede artikler

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.
Erhverv

20 år – af med proppen….

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.

Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller
Energi og miljø

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.