Bliver der taget billeder af gymnasterne, som kan bruges på hjemmeside osv.?

default image

 

Til den årlige gymnastikopvisning (og eventuelt undtagelsesvis til træning) bliver der taget fotos af gymnasterne, når de er på gulvet og til holdfotos. Nogle af disse bruger vi på gymnastikafdelingens hjemmeside, facebook og som illustration til artikler i aviser og lokalblade.

Hvis du ikke ønsker billeder af dig selv eller dit barn figurerer i disse medier, respekterer vi naturligvis dette, og vi beder dig kontakte bestyrelsen på 8541gymnastik@gmail.com herom.

Her følger de retningslinjer for brug af billeder på offentlige medier, som bestyrelsen er bekendt med:

Hvilke billeder må vi tage?
Fotografering er tilladt på et frit tilgængeligt sted, med mindre fotografen er blevet bedt om at gå. Et idrætsanlæg vil normalt betragtes som et frit tilgængeligt sted. Fotografering af børn under 15 år kræver i princippet forældrenes tilladelse. Det er dog tilladt, at tage situationsbilleder med børn, der opholder sig på et frit tilgængeligt sted, men mindre man er blevet bedt om at lade være.

Hvilke billeder må vi offentliggøre?
Den, der vil offentliggøre et billeder på tryk eller internet, må overveje om billedet er lovligt optaget, om billedet er ophavspligtigt beskyttet, og om det vil være krænkende for noget, at billedet bruges i den sammenhæng, hvor det indgår.

Definition ‘Situationsbilleder’:
Et billede, der skal vise en situation, kan offentliggøres uden samtykke fra de personer, der er med på billedet, hvis billedet vurderes som harmløst og hvis billedet er optaget på et frit tilgængeligt sted. Billeder fra arrangementer, fx et fodboldstævne, en badmintonskole, en opvisning, en reception, kan normalt frit offentliggøres.

Det er den, der vil offentliggøre billedet, der har ansvar for at vurdere, om der kan være grund til ikke at offentligøre det.

Relaterede artikler

Havnekaptajn Allan Rundberg (i midten) modtager bæredygtighedsprisen af Dansk Sejlunion.
Sport & Fritid

Kaløvig Bådelaug er Danmarks mest bæredygtige

Af Birger Agergaard En flot pris gik før årsskiftet til Kaløvig Bådelaug, nemlig Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris. Blandt mange gode indstillinger løb Kaløvig Bådelaug af med

Sport & Fritid

De unge sejlere er i gang

Af Helle Wilkens foto Peter Brøgger, Sejlsportsfoto De unge i Kaløvig Bådelaug startede lige efter påske med sæsonens første træning. Men allerede inden da havde