Søg
Close this search box.

Brændte kaffebønner i Skødstrup

“Den Brændte Bønne” er en ny lokal virksomhed, som blev grundlagt i juli 2018 og siden har leveret eksklusiv arabica-kaffe til sine kunder primært i 8541-området.

David Friis Aarup, civilingeniør på 34 år, er ejer, kafferister og barista og har de sidste 10 år haft kaffe som sin helt store passion og hobby. Tilbage i 2010 deltog han i ”DM i hjemmebarista”. Han deltog med noget ældre begynderudstyr, men lykkedes alligevel at opnå en hæderlig 4. plads blandt store cafemaskiner.

Sidenhen er hjemmeudstyret blevet opgraderet og hobbyen yderligere udviklet – senest ved etablering af eget kafferisteri hjemme på Bakkely i det sydlige Skødstrup.

Når man rister grønne bønner, spreder der sig en markant duft.

”Jeg rister i mit værksted og nyder egentlig duften i gennemtrækket. Jeg har dog planer om at isolere skuret og investere i en større rister,” fortæller David.

 

Eksklusive kaffer

David Aarup udvælger de bedste grønne kaffebønner fra rundt om i verden og har for nyligt indgået samarbejde med en større kaffeimportør, der specialiserer sig i eksklusive kaffer.

”Jeg rister i små mængder, så kunderne er altid sikret helt friskristet kaffe,” siger han.

Priserne for grønne bønner, som kunder selv kan riste, ligger på 60-110 kroner kiloet. Den kaffe, som ”Den brændte Bønne” selv rister, er oppe i 200-250 kroner for et kilo.

”Jeg bliver aldrig den billigste, men forhåbentlig den bedste,” erklærer indehaveren.

 

Til hele Danmark

Udover privat salg leverer Den Brændte Bønne også firmakaffe til en række firmaer rundt om i Danmark. Geografien er ikke en hindring, idet der blandt andet sendes kaffe til et advokatfirma i København.

Firmaet drives i øjeblikket primært fra Facebook, hvor der udover diverse kaffer fra Etiopien, Kina, Peru, Columbia og Kenya også tilbydes baristaudlejning, hvor man kan få David ud at servere god kaffe til diverse arrangementer.

Han planlægger i fremtiden specielle arrangementer med prøvesmagninger og foredrag for kunderne, og man kan læse mere på

facebook.com/Kaffemedsmag

Kaffebønne maskine

David Friis Aarup står bag Skødstrups nye virksomhed ’Den brændte Bønne’

Man kan også leje udstyret inklusive David selv til en event.

Af Birger Agergaard. Foto: privat

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (december 2018)

Relaterede artikler

Kort over plan for opstilling af mobilmast
Energi og miljø

Borgerprotester mod ny mobilmast

For to år siden afværgede borgerne i Studstrup en 36 meter høj mobilmast midt i Studstrup. Aarhus Vand, som ejer grunden, trak simpelthen sin støtte væk efter borgerhenvendelser.

Ny forsøger mobilselskabet 3 igen.

Cykelværksted. Cykelsmeden reparerer en ophængt orange cykel
Erhverv

Han fikser alle slags cykler

DinCykelservice.dk tilbyder flere former for service, som andre cykelværksteder ikke gør. For eksempel henter og afleverer han gratis cykler i Skødstrup, Hjortshøj, Egå og Hornslet, hvis

De første huse er solgt i den nye boligbutik på Butikstorvet. Fra venstre Gert Nielsen, Heidi Villadsen og Anders Kovsted. Christian Kold var på ferie, da vi tog billedet.
Erhverv

Ny ejendomsmægler i byen

Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er rykket ind på Bytorvet i Løgten. Inde bag det røde logo på glasfacaden sidder fire ansatte og vil gerne formidle dit næste huskøb. Det var der, hvor Chef Holmgaard havde madudlevering.