Søg
Close this search box.

Maskulin yoga

170106 Yourbalance Charlotte 4Yoga gør kroppen smidigere og mere fleksibel. Yoga modvirker stress og bringer fysisk og psykisk balance. På det nye herreyoga-hold i Skødstrup giver Charlotte Jensen desuden mændene sved på panden.

 

Her er herreholdet i gang med ”Træet”, der er en af de klassiske yoga-øvelser, som fokuserer på smidighed og balance.

”Herreyoga-holdet skiller sig ud fra et kvindehold ved at fokusere mere på styrke og give mere sved på panden,” fortæller Charlotte Jensen, der har været yoga-instruktør siden 2005.

”Men vi arbejder naturligvis også med åndedræt og afspænding. Yoga er en helhedsoplevelse, der arbejder med både krop og sind og sjæl.” Holdet dyrker den type yoga, der hedder hatha flow, hvor man bevæger sig glidende fra stilling til stilling.

Charlotte fortsætter: ”Noget af det gode ved yoga er, at man får styrket hele kroppen. Også de dele, som man måske normalt ikke belaster så flittigt. Mange af mændene på holdet dyrker sport i form af løb, cykling, fodbold eller håndbold. Her er det en mindre del af kroppens led og muskler, der bliver belastet, og bestemte dele af kroppen, der bliver spændt. Med yogaen kommer vi igennem hele kroppen og arbejder desuden med åndedræt og afspænding.”

Yoga er del af en østlig livsfilosofi, men på herreyoga-holdet er der mest fokus på den fysiske del og åndedrættet. Hver herreyoga-time starter med grounding, hvor man falder til ro og fortsætter med åndedrætsøvelser. Derefter går man til de egentlige øvelser, hvorefter der sluttes af med afspænding.

Charlotte runder af: ”Efter min mening er yoga en god og meningsfuld kunnen for alle. Den eneste du skal bevise noget over for, er dig selv, ikke underviseren eller den der står ved siden af dig. Yoga er ikke en konkurrence. Det er en måde at give dig selv kærlighed og omsorg og et stille frirum på en ganske almindelig mandag aften.”

 

Erfaringer fra holdet

Jens Havskov: ”Jeg meldte mig til Charlottes hold på anbefaling fra én af dem, jeg løber sammen med. Det er kun anden gang, jeg er med, men jeg synes, det er godt. Jeg oplever yoga som en anden måde at styrketræne på. Desuden giver det ro, og der er ingen tvivl om at udstrækningen er gavnlig. Yoga supplerer min øvrige træning fint.”

Ole Sørensen: ”Jeg har været med fem gange nu og kan helt sikkert anbefale holdet. Jeg løber og styrketræner også, men yoga er en rigtig god måde at få rørt hele kroppen, og det styrker smidigheden. Jeg kan desuden godt lide den måde, vi inddrager vejrtrækningen.”

 

Fakta om herreyoga i Skødstrup

Holdstørrelse:                             Op til 15 deltagere.

Tid:                                                Mandag aften 20-21.

Sted:                                             Fysiodanmark, Kløvervangen i Skødstrup.

Pris:                                               950,- for 10 klip; 1550,- for hele perioden frem til uge 22.

Gratis prøvetime:                       Ja.

Herreyogaholdet henvender sig til begyndere og viderekomne. Medbring træningstøj, håndklæde og vand. Du kan starte, når det passer dig. Sidste gang før jul er 10. december. 7. januar starter holdet igen. Der er pause i vinter- og påskeferien. Holdet udbydes af Charlottes firma, Your Balance, som også udbyder andre yoga-hold. Vil du være med, så kontakt Charlotte på tlf. 2078 3975 eller mail@yourbalance.dk

181105 yogi Jens Havskov181105 yogi Ole Sørensen
Tekst og foto: Thomas Nykrog

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (december 2018)

Relaterede artikler

Optimistjolle på vandet
Børn og unge

Hop i jollen!

Så er Jolleafdelingen i Kaløvig Bådelaug klart til sæson 2024. Vi starter op med alle holdene i ugen lige efter påske, her bliver der hver eftermiddag sejlads for alle klubbens unge sejlere

Sport & Fritid

Nyt: Kvindefodbold i Skødstrup

Af Margrethe Krogh Thusgaard. Foto Thomas Nykrog Hver torsdag aften mødes en flok unge kvinder på græsbanerne bag Skødstrup Skoles legeplads for at spille fodbold.