Busboble bliver til chokoladeæske

Nu havde vi lige vænnet os til den flotte gule farve på busboblen, som ligger over for Carletti. Til foråret er det slut med den farve!

Tekst og foto Birger Agergaard

Der er 148 af de æggeskalsformede busbobler rundt i Aarhus Kommune. Nogle af dem er allerede forskønnet og blevet små trækplastre for borgere i Solbjerg og Tranbjerg, og resten følger efter i de kommende år.

Det gælder også den halvberømte gule busboble overfor Carletti i Skødstrup. Den skal bemales med en bænk og skuespiller Tom Hanks med et berømt citat fra Forrest Gump-filmen: ”Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

Det fortæller Marie Cecilie Overgaard Nielsen, der er projektleder i Teknik og Miljøs ”Byliv og Bymiljø”. Hun kan dog også afsløre, at busboblen ikke bliver ved med at være gul.

”Den kunstner, vi havde kontakt med til projektet i Skødstrup, sprang fra, og derfor har vi sammen med en anden kunstner fundet et nyt motiv, hvor grundfarven skal være hvid.”

Ganske morsomt efter et efterår, hvor mange mennesker har ytret sig på Facebook om den gule farve, og der har ligefrem været en afstemning, hvor 91 procent erklærede sig glade for den gule farve.

Men nu bliver det altså bænken og chokoladeæsken, som skal realiseres til foråret.

”Placeret overfor Carletti kunne det selvfølgelig være nærliggende med p-tærter, men nu bliver det altså chokoladen,” siger Marie Overgaard Nielsen.

Busbobler grenåvej 1

Der er fem af de runde busbobler på strækningen gennem Løgten og Skødstrup, og det er meningen, at de alle dekoreres på et tidspunkt, og det skal ske i samarbejde med kunstnere. I Tranbjerg har den valgte kunstner samarbejdet med lokale beboere om at bemale busboblerne.

Pengene til projektet kommer fra Midttrafik.

Læs hele decembernummeret 2022 på PDF

Relaterede artikler

Foreløbig ingenting til cyklisterne...
Trafik & veje

Grenåvej: Vejrenovering i sneglefart

Af Birger Agergaard Ny slidbane på Grenåvejs sydligste del senere i år – og foreløbig ingenting til cyklisterne. Det er udmeldingen fra Aarhus Kommunes driftsafdeling

30 borgere og repræsentanter for foreningerne deltog i repræsentantskabsmødet, som formand Inger Thranholm her byder velkommen til. (foto Peter Carlsen)
Trafik & veje

Mange vil gerne flytte hertil, men…

Af Birger Agergaard 8541 er et populært sted at bosætte sig – der er kommet mange nye borgere til de seneste 10 år. Men nu

Bestyrelsen for Grundejerforeningen Løgten Vest har talt biler. Fra venstre Louise Kold-Petersen, Ove Rasmussen og Mikael Pedersen.
Trafik & veje

Berberisvej går til kommunen

Af Birger Agergaard ”Berberisvej vil tælle biler” Sådan skrev vi for et lille år siden om sagen, hvor Grundejerforeningen Løgten Vest ikke kunne forstå, at