Søg
Close this search box.

Chefen for det hele

Nej, det er ikke en overskrift, som Rene ’Cheff’ Yde Jensen har fundet på – og han lyder bestemt ikke som en magthaverisk boss, som han sidder her i Midtpunktets café og forklarer, hvordan han vil arbejde som nyvalgt formand for Skødstrup Sportsforening.
I en demokratisk organisation med masser af frivillige er det heller ikke en gangbar recept, at stikke ordrer ud fra oven.
Vi kunne bare ikke dy os for at bruge Renés kælenavn i overskriften. Nok om det, så!
René blev for to år siden valgt som næstformand i hovedbestyrelsen, samtidig med at Henrik Dahl-Andersen blev valgt som formand. Henrik indså i vinter, at han på grund af sit arbejde, ikke kan ofre foreningen nok opmærksomhed, hvorefter 42-årige Rene Yde Jensen tog over som konstitueret formand, og han blev på generalforsamlingen i februar valgt som formand.
René har i klubben fungeret som fodboldtræner og har også selv altid spillet fodbold, hvad familiens drenge på seks, ni og 12 år også gør eller snart gør. Hustruen Janni går til dans og har desuden et springhold i gymnastik, så de er alle vævet ind i sportsforeningen.
Mangel på frivillige

Som chefen for det hele skal René Yde Jensen koordinere og samle foreningens afdelinger.
”Hvilken vej vi skal gå som forening? Vi har forskellige udfordringer i afdelingerne, men fælles for alle er, at de mangler frivillige.”
René anerkender, at udfordringen med at få flere frivillige ikke er ny.
”Vi har boet her i byen i 13 år, og jeg har set meget godt skudt i gang, men en del er blevet kvalt af mangel på deltagelse. Forårsfesten for nylig samlede knap 400 – det var en fin fest, men den kunne og burde have samlet mange flere.”

Formanden tænker, at Skødstrup kunne tage mere ved lære af andre bysamfund, hvor det lykkes bedre med frivilligheden. Han kender eksempelvis en forening, hvor det er et krav til familien at stille med en frivillig til foreningsarbejde, når nogen i familien f.eks. ønsker at spille fodbold. Og han kender til en by, hvor folk står på venteliste til bierfesterne.
”Så jo, jeg har nogle ideer til, hvordan man kan føle mere ejerskab til de forskellige afdelinger,” siger han.
Sportsforeningen kan mærke, hvordan tilflytning til området skaber endnu mere liv og travlhed i specielt Midtpunktet, men også de udendørs baner.
”Derfor skal vi allerede nu begynde at tænke på en ny idrætshal og andre faciliteter. Hvis der skal bo op mod 16.000 her i området, som kommunen forestiller sig, må vi også planlægge, hvordan idrætsfaciliteterne kan følge med. Den nye hal i Midtpunktet er allerede fuldt belagt i dagtimerne hvor rigtig mange af byen børn benytter vores tilbud, og vi ville faktisk stå med et problem, hvis der kommer en ny idrætsgren, der ønsker plads i hallen.”

Tekst og foto Birger Agergaard

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2020)

Relaterede artikler

Knud Lind har været fast vørt på DR-programmet de sidste 5 år.
Kultur

600.000 lytter til Knud

Ikke mange i Skødstrup kan prale af at have en berømt stemme. Men det kan Knud Lind. Han er nemlig vært på Formiddag på 4´eren – et af DR´s mest lyttede radioprogrammer. Imponerende 600.000 danskere lytter hver dag til Knuds stemme på P4.