Søg
Close this search box.

En sikker vinder

Dommerpanelet fik en nem opgave med at finde vinderen af vores lille forårs-skrivekonkurrence om perspektiver for Løgten-Skødstrup eller om det nære fællesskab. Der kom nemlig kun ét bidrag. Det var til gengæld godt! Derfor er ingen tvivl om, hvem der skal have et gavekort til Margueritten Grill – det skal familierne Krenk & Fugl.

#kærlighedikollektivet

nabofællesskab godnathistorie  nabofællesskab spisebillede
…. sådan er hashtagget blevet for naboskabet i to gamle 70’er parceller. Vi tror faktisk husene er muret op med indbygget godt naboskab. Vi nuværende beboere har ladet os fortælle fra de oprindelige ejeres børn, at naboerne altid mødtes til en øl over hækken i weekenderne – klokken halvøl-ve (10.30)
Vi der bor der nu, er to børnefamilier, vi har jævnaldrende børn, vi har delevaser, deleværktø,j og hvis den ene har rom, så har den anden colaen. Når den ene lige har bagt (og delt) boller, deler den anden nykogt hindbærmarmelade. Vi hjælper hinanden til børnefødselsdagene, vi har kreadag til jul, og vi hjælper hinanden med børnepasning.
Vores baghaver har en åbning i hegnet, så børnene nemt kan lege sammen – vi har trampoliner og gynger i denne ene have og klatretårn og rutsjebane i den anden. I drivhuset kan konerne nyde et lille glas portvin, når vi trænger til at gemme os for børn og mænd.
I de lyse måneder har vi, sammen med andre børnefamilier på vejen, fredagsbar i gang om måneden. Vi skiftes til at være vært. Alle er i samme båd, med mindre børn, så konceptet starter fra ca. fyraften og indtil børnenes sengetid ved 20tiden.
Vi viderefører traditionen om godt naboskab, fra parcellerne blev opført i 1973 – vi har sågar overtaget delestigen, som blev indkøbt i fællesskab af de første beboere (en teleskopstige, som er så lang at der kun er plads til den ene halvdel i den ene garage og den anden halvdel i den anden.

Af Britt Krenk og Janni Fugl

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2020)

 

Relaterede artikler

Børn og unge

Glade børn giver energi på en mørk mandag

Frivillig i Skødstrup Sportsforening.

Hver mandag i vinterhalvåret står Gitte Lymann Birk sammen med sit trænerteam klar til at modtage op mod 30 børn i alderen 6-8 år til springgymnastik.

Vinterbadere nyder den kolde dukkert
Krop og sundhed

Et koldt havbad er godt for krop og sind

Vinterbadning bliver stadig mere populært, og vinterbaderklubberne sikrer gode forhold for deres medlemmer, men der er venteliste, så har du lyst, er det bare med at få dig skrevet på listen!

Sport & Fritid

Nyt: Kvindefodbold i Skødstrup

Af Margrethe Krogh Thusgaard. Foto Thomas Nykrog Hver torsdag aften mødes en flok unge kvinder på græsbanerne bag Skødstrup Skoles legeplads for at spille fodbold.