Søg
Close this search box.

En sikker vinder

Dommerpanelet fik en nem opgave med at finde vinderen af vores lille forårs-skrivekonkurrence om perspektiver for Løgten-Skødstrup eller om det nære fællesskab. Der kom nemlig kun ét bidrag. Det var til gengæld godt! Derfor er ingen tvivl om, hvem der skal have et gavekort til Margueritten Grill – det skal familierne Krenk & Fugl.

#kærlighedikollektivet

nabofællesskab godnathistorie  nabofællesskab spisebillede
…. sådan er hashtagget blevet for naboskabet i to gamle 70’er parceller. Vi tror faktisk husene er muret op med indbygget godt naboskab. Vi nuværende beboere har ladet os fortælle fra de oprindelige ejeres børn, at naboerne altid mødtes til en øl over hækken i weekenderne – klokken halvøl-ve (10.30)
Vi der bor der nu, er to børnefamilier, vi har jævnaldrende børn, vi har delevaser, deleværktø,j og hvis den ene har rom, så har den anden colaen. Når den ene lige har bagt (og delt) boller, deler den anden nykogt hindbærmarmelade. Vi hjælper hinanden til børnefødselsdagene, vi har kreadag til jul, og vi hjælper hinanden med børnepasning.
Vores baghaver har en åbning i hegnet, så børnene nemt kan lege sammen – vi har trampoliner og gynger i denne ene have og klatretårn og rutsjebane i den anden. I drivhuset kan konerne nyde et lille glas portvin, når vi trænger til at gemme os for børn og mænd.
I de lyse måneder har vi, sammen med andre børnefamilier på vejen, fredagsbar i gang om måneden. Vi skiftes til at være vært. Alle er i samme båd, med mindre børn, så konceptet starter fra ca. fyraften og indtil børnenes sengetid ved 20tiden.
Vi viderefører traditionen om godt naboskab, fra parcellerne blev opført i 1973 – vi har sågar overtaget delestigen, som blev indkøbt i fællesskab af de første beboere (en teleskopstige, som er så lang at der kun er plads til den ene halvdel i den ene garage og den anden halvdel i den anden.

Af Britt Krenk og Janni Fugl

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2020)

 

Relaterede artikler

Mette Knudsen ser en fordel i at være formand samtidig med at være aktiv i en af sportsforeningens afdelinger.
Sport & Fritid

Ny formand for Sportsforeningen

Af Birger Agergaard Mette Hyldborg Knudsen meldte sig helt frivilligt, da Skødstrup Sportsforenings formand Kim Bakholdt før generalforsamlingen meddelte, at han ikke genopstillede. Mette er

Maleriet ”De rejsende” blev udvalgt til Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Aarhus. Motivet er fra det lavvandede område i ved Studstrup, mens de nøgne mennesker er nogle, Erik Boye har valgt at lægge ind i billedet. (foto: Erik Boye)
Sport & Fritid

Skødstrup-kunstner: Mal det du ser!

Af Birger Agergaard Erik Boye kan fra sit stuevindue på Violskrænten i Skødstrup se ned på et af sine foretrukne motiver. Kysten, der byder på

Rikke Friis Kanstrup – forrest i billedet – på vej til at vinde tre guldmedaljer ved DM for juniorer i rygcrawl. (foto Allan Jensen, Eventmedia)
Sport & Fritid

Mestersvømmer: Det blev til mere end plask og leg

16-årige Rikke Friis Kanstrup fra Løgten har vundet guld ved Danmarksmesterskabet i juniorsvømning – og senest guld ved de nordiske mesterskaber Af Birger Agergaard Rikke