Søg
Close this search box.

Debateftermiddag om seniorboliger i 8541

Fællesrådets ældreudvalg inviterer til debat tirsdag den 20. november kl. 14 på Rosenbakken.

Tanken er at nedsætte en interessegruppe, der kan belyse vores behov for seniorboliger i området. Ideen er kommet på foranledning af Steinar Stefanssons (Nybolig) bemærkning i sidste nummer af 8541 om: ”… området er slemt underforsynet med ældrevenlige boliger, som seniorer kan flytte i efter salg af et for stort hus”.

Fællesrådets ældreudvalg vil igen gøre opmærksom på den omstændighed, at vi blev frataget 18 ældreboliger og beskåret kraftigt i de lovede nye plejeboliger. I erkendelse af, at mange plejeboliger nok ikke er den rigtige løsning, anbefaler vi at der bygges seniorboliger, som ikke kræver visitation, blot at folk er over de 55 år og ikke har hjemmeboende børn. Vi tænker mest på etagebyggeri, da det nu er blevet muligt at lave byfortætning også i udkanten af Aarhus – det er der mange praktiske og økonomiske fordele ved. Fra forskellige bofællesskaber anbefales, at man holder lejlighedens kvadratmeterantal nede til fordel for forskellige fællesrum.

Idéen med seniorboliger er at samle folk, som gerne vil være noget for hinanden i et bofællesskab. Her skal man være indstillet på at tage hensyn til hinanden og hjælpe hinanden når nogen har behov for hjælp, og komme hinanden ved, uden at man derfor “render hinanden på dørene”. Måske kan man ikke lide definitionen bofællesskab, men det kan defineres meget forskelligt (læs herom på bolius.dk – søg: seniorbofællesskaber).

Det er vigtigt at få afdækket et behov, som vi f.eks. kan illustrere ved et underskriftsblad, som kan fremsendes til kommunen/Realdania/almene boligselskaber og andre for at få deres hjælp til at få et byggeri igangsat. Man skal forberede sig på, at det vil tage år fra ide til virkeliggørelse, så lad os komme i gang. Forvent ikke, at der bygges seniorboliger uden vi har ytret ønske om det.

Kom så mange I kan, byd ind med tanker og ideer og hjælp os med at gøre noget for jer selv og byens 55+ere.

Venlig hilsen, Fællesrådets ældreudvalg, Jytte Christensen, Ole Tønder Rasmussen, Jens Otto Bruun-Madsen og Lise-Lotte Kjær (mail: kjrliselotte@gmail.com)

 

Af Lise-Lotte Kjær

læs mere i 8541 -it lokale blad (november 2018)

Relaterede artikler

Fra venstre ergoterapeut og vicechef Lotte Kirkegaard, Erik Søndergård Lions Skødstrup, ergoterapeut Julie Buchwald og fysioterapeut Ida Mateusiak
Senior

En stoleløfter til Kløvervangen

Lions Club har doneret en stoleløfter til Plejehjemmet Kløvervangen. Den aflaster personalet og hjælper borgeren.