Søg
Close this search box.

Det flotte grønne it-hus ved rundkørslen

ED data direktion philip davidsen til højre

En dag midt i april er bladet på besøg på Skødstrups nyeste byggeri, ED-data. De fleste har set det udefra, da det har en meget markant placering ved rundkørslen før motorvejen, men det er lige taget i brug.

Det var meningen, at ED-data ville byde indenfor til en reception sidst i maj, men det har corona sat en midlertidig stopper for. Administrerende direktør Philip Davidsen ville ellers have glædet sig til at byde Skødstrup-borgere og andre velkommen i huset, som han med rette er stolt af.
Med hans egne ord kunne ED-data have valgt at lægge et ordinært betonbyggeri på jordstykket, men firmaet gik efter en markant arkitektonisk profil, som allerede er blevet rost af mange.
Byggeriet til ca. 55 mio. kr. er desuden fremtidssikret, så der er plads til en tredobling af medarbejderstaten, som lige nu er på 47 medarbejdere. Perspektivet er ikke taget ud af den blå luft, da hvert årsregnskab har budt på en vækst på 20 procent i forhold til året før, og intet tyder på, at væksten tager af. Der er lagt i ovnen til, at firmaet kan blive en af de helt store arbejdspladser i 8541.

Snart salg til private
ED-data sælger IT-løsninger – infrastruktur, hardware, backup med videre til virksomheder og det offentlige, og sådan vil det fortsætte. Men til efteråret eller senest til næste forår kommer der en niche på, som kan interessere os almindelige borgere: Et stort lokale med direkte indgang er forberedt til en IT-butik, hvor man kan købe pc-er, telefoner og andet udstyr.
I det hele taget vil Philip Davidsen give noget tilbage til byen, som han selv bor i. Han drømmer om en dag, hvor folk kan komme og lade deres elbil gratis op på parkeringspladsen.

Grønt hus med overskudsenergi
Det nye domicil er nemlig et grønt hus, som får energien fra solceller og varmepumper. Huset er slet ikke tilsluttet fjernvarmen, hvad der for øvrigt heller ikke var muligt i det nye erhvervsområde! Der er klimaanlæg og for eksempel en stor grøn væg i indgangspartiet, som er med til at skabe et godt indeklima.
”Jeg ved ikke, om det er muligt, men hvis vi nu kunne lagre vores overskudsenergi i et batteri, så kunne det være skønt, hvis energien kan gøre nytte for folk her fra byen. Vi har også forberedt 20 ladepladser til gæster og medarbejdere,” fortæller Philip Davidsen.
Han leder virksomheden sammen med to partnere, der ejer hver 20 procent, nemlig salgsdirektør Henrik Bjerrum Nielsen og teknisk direktør Rasmus Flindt. Davidsen havde stiftet virksomheden i 2002, kun to år efter udstået læretid i Electronic World i Viby, og i 2009 kom de to partnere til. De seneste år har firmaet haft adresse hos nabovirksomheden Henning V, men i 2016 besluttede de at satse på eget domicil. En stor vækst i 2017 betød, at byggeriet blev endnu større end oprindeligt tænkt.
Letter på speeder-foden
Nu står det her og er åbnet i skyggen af corona-pandemien og den krise, som mange virksomheder er kastet ud i.
”Krisen har fået os til at lette foden lidt fra speederen, men vi er i en mere gunstig situation end mange andre virksomheder. Vi søger sælgere lige nu,” oplyser Philip Davidsen. Planen har indtil nu været at ansætte 20-30 nye medarbejdere i løbet af et år.
Ingen kender fremtiden, men ED-data har taget sine forholdsregler. Den administrerende direktør fortæller, at firmaet har købt ekstra 5000 kvadratmeter, så man er dækket ind i de næste mange år.
En nyhed, men…
Han ville også gerne have fortalt os en anden nyhed, som afsløres midt i maj, men han nøjes med at fortælle, at man skal holde øje med facaden på domicilet sådan omkring den 15. maj….

 Tekst og foto Birger Agergaard

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (maj 2020)

 

Relaterede artikler

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.
Erhverv

20 år – af med proppen….

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.

Kort over plan for opstilling af mobilmast
Energi og miljø

Borgerprotester mod ny mobilmast

For to år siden afværgede borgerne i Studstrup en 36 meter høj mobilmast midt i Studstrup. Aarhus Vand, som ejer grunden, trak simpelthen sin støtte væk efter borgerhenvendelser.

Ny forsøger mobilselskabet 3 igen.

Billederne er taget den 7. juni 2003.
Erhverv

Vovemod for 20 år siden

Tekst og foto: Thomas Nykrog Nogle husker måske, at der for år tilbage var ikke én, men to skorstene på Studstrupværket. På et tidspunkt blev