Søg
Close this search box.

ed A/S vinder stor ordre

ed A/S har fokus på bæredygtighed og sørger i det nye samarbejde med Region Syddanmark for, at 92 procent af alt IT-udstyr bliver genanvendt. Billedet er fra i foråret, hvor et andet bæredygtighedsprincip blev udført: solceller til at drive virksomhedens store varmepumpe.
ed A/S har fokus på bæredygtighed og sørger i det nye samarbejde med Region Syddanmark for, at 92 procent af alt IT-udstyr bliver genanvendt. Billedet er fra i foråret, hvor et andet bæredygtighedsprincip blev udført: solceller til at drive virksomhedens store varmepumpe.

Af Birger Agergaard

Det går godt for Skødstrups store IT-virksomhed ed A/S. Bedst som den har offentliggjort et regnskab med knap 100 mio. kr. i omsætningsvækst og med et resultat på godt 10 mio. kr., har virksomheden nu landet en af de helt store ordrer.

ed har i fem år haft Region Syddanmark som sin største enkeltkunde, og de to parter har efter en offentlig udbudsrunde netop underskrevet en fireårig aftale, der handler om indkøb af IT samt support og vedligehold for samlet 230 mio. kr.

Med ca. 25.000 ansatte er Region Syddanmark den største arbejdsplads i Syddanmark. Aftalen indebærer IT-udstyr, herunder PC’er, skærme og tilbehør, til alle ansatte i regionen, især inden for sundhedsområdet, der på den ene eller anden måde har behov for IT-udstyr.

Ifølge en pressemeddelelse fra ed har det spillet ind for det fortsatte samarbejde, at virksomheden har prioriteret service og support højt i tilbuddet.

Køber gamle PC-er tilbage
Med indkøb af nyt IT-udstyr skal Region Syddanmark også forholde sig til, hvad der skal ske med det gamle udstyr. Her vægtede det højt i tilbudsmaterialet, at ed A/S kunne stå for tilbagekøb af de eksisterende PC’er, som vil blive håndteret i egne faciliteter hos ed A/S, hvor 92 procent af alt IT-udstyr bliver genanvendt efter en sikker datasletning.

Teknisk direktør i ed, Rasmus Flindt, siger til lokalbladet 8541, at en stor del af det renoverede IT-udstyr vil blive solgt gennem en webshop, som henvender sig til mindre virksomheder.

For to et halvt år siden, da ed tog sit nye domicil i brug tæt på rundkørslen syd for Skødstrup, var det også planen at åbne en fysisk butik, hvor private kunne købe IT-udstyr. Men ifølge Rasmus Flindt har man ikke aktuelle planer om at åbne sådan en butik.

ed A/S har godt 80 medarbejdere, og den nye store ordre kan håndteres uden en udvidelse af medarbejderstaben, da ordren er en fortsættelse af det nuværende samarbejde.

Læs hele decembernummeret 2022 på PDF

Relaterede artikler

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller
Energi og miljø

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.

Inga Bredahl i sit værksted i Løgten
Erhverv

Farvel og tak!

En epoke slutter, når Inga lukker. Det har desværre ikke været muligt at finde en ny skrædder til at drive virksomheden videre, selvom der altid har været nok at lave.