En sejlads i akvarellens vande

default image

Karen Rønne udstiller i Gallerigangen på Rosenbakken fra 1. november og året ud. Hun er en mester i akvarellens teknikker – ofte med en humoristisk tilgang.

Om sit arbejde skriver Karen Rønne:

”Jeg begyndte at lære akvarelteknikkerne at kende på et kursus på Færøerne 2001 hos Bardur Jacupson og blev i de følgende år især inspireret af svenske akvarelmalere.

Her lærte jeg, hvordan nogle farvepigmenter søger mod bunden af papiret og andre vandrer på overfladen med vandet og lejrer sig i kanten mellem det våde og det tørre.

Jeg lærte, hvordan man fanger lyset ind og gør billederne transparente med vandet, at en akvarel kan males med store og brede pensler, at farveblandingen kan dryppes eller hældes på papiret, og at det halvvåde papir kan præges med spidse genstande mv.

Mulighederne for leg og eksperimenter er uendelige og processen utrolig fascinerende. Min motivkreds er dels nordiske landskaber, hvor jeg leger med akvarellens mulighed for udflydende og diffus baggrund med vådt-i-vådt teknikken og mere distinkt forgrund med vådt-på-tørt teknikken.

En særlig fascination har jeg af Morliller – ældre kvinder som jeg selv, og jeg holder meget af at iagttage og skildre os, hvor og hvordan vi nu færdes, efter at yngelpleje og arbejdsliv er tilbagelagt:

Med nedsat tempo, syslende med det nære nødvendige, rimeligt afklarede, men stadig nysgerrigt funderende på tilværelsens snurrigheder, eller … som vist i billedet ’Genvordigheder”.  

 Rosenbakken kunstner GåsegangRosenbakken kunstner Sejlads på akvarellens vande

Relaterede artikler

Sport & Fritid

Nyt: Kvindefodbold i Skødstrup

Af Margrethe Krogh Thusgaard. Foto Thomas Nykrog Hver torsdag aften mødes en flok unge kvinder på græsbanerne bag Skødstrup Skoles legeplads for at spille fodbold.

Rikke Friis Kanstrup – forrest i billedet – på vej til at vinde tre guldmedaljer ved DM for juniorer i rygcrawl. (foto Allan Jensen, Eventmedia)
Sport & Fritid

Mestersvømmer: Det blev til mere end plask og leg

16-årige Rikke Friis Kanstrup fra Løgten har vundet guld ved Danmarksmesterskabet i juniorsvømning – og senest guld ved de nordiske mesterskaber Af Birger Agergaard Rikke

En morgen på badebroen i Studstrup. Bente Mikkelsen.
Sport & Fritid

Farver i Folkehuset

Kursisterne på FOF-holdet ”Tegning og Maling” udstiller på ny deres flotte billeder på Folkehusets/Rosenbakkens Gallerigang. Kunstværkerne er hængt op sidst i maj og kan ses