Søg
Close this search box.

Farvel til skodstrup.dk – velkommen til 8541.dk

Ny hjemmeside

Din by har fået ny hjemmeside! Eller rettere – din bys hjemmeside har fået et bedre navn og et nyt udseende.

Den 1. juni eller cirka deromkring blev der sat strøm til en længe næret drøm. Vi har længe ønsket at vores fælles hjemmeside skulle hedde 8541.dk, fordi vi med navnet ønsker at samle hele området – Skødstrup, Løgten, Studstrup, Vorre, Segalt, Åstrup og omegn. Derudover har vi nu navnefælleskab på alle vores fælles kommunikationsplatforme under Skødstrup Fællesråd:

  • – 8541 – dit lokale blad
  • – 8541 – dit lokale blad (Nyhedsside på Facebook)
  • – 8541 Skødstrup/Løgten (Borger til borger gruppe på facebook)
  • – og nu hjemmesiden 8541.dk

 

Vi har også længe ønsket at give hjemmesiden et teknologisk løft, så den kan tilgås fra alle typer enheder: Computere, tablets og mobiltelefoner.

Desuden har vi drømt om at udvikle på indholdet og funktionerne på hjemmesiden, så den fremover tjener to primære formål

  • – det er på hjemmesiden, du finder viden om og link til alt – hjemmesider, Facebook-grupper osv. samt alle i 8541 (sharepoint).
  • – det er på hjemmesiden du finder alle informationer om din by, hvad enten du er ny eller gammel i området. Siden vil virke som bibliotek og opslagsværk.

Alt det har vi fået med den nye hjemmeside. Får du øje på noget, der mangler – eller har du viden, der burde være på hjemmesiden, kan du med et enkelt klik sende din idé eller information til webmasteren.

Derudover fortsætter vi på fra 8541.dk at være værter for hjemmesider fra foreninger i byen. Har din forening brug for en hjemmeside og hjælp til at starte op, så er det også fortsat en mulighed. Se nedenfor.

Derfor: Har du ikke allerede været inde forbi, så skynd dig ind og se den nye 8541.dk

Vejen til 8541.dk

Ideen og skitserne til den nye hjemmesiden blev født 8541-redaktionens strategidag i sommeren 2015. Det var dog først i december 2016, da en web-designer tilbød sin hjælp, at projektet fik form og en konkret plan.

I januar 2017 blev der indbudt til workshops for de foreninger, der har deres hjemmeside på den gamle hjemmeside. Desuden var der workshops for alle i byen, der havde lyst til at være med til at forme indholdet. Der har gennem hele foråret været afholdt kurser i den nye platform, og der er blevet givet hjælp til specielle opsætninger på de hjemmesider, vi ”hoster”, som altså har deres hjemmeside til at ligge hos 8541.dk.

Desuden er mange af de gode, gamle informationer flyttet over på den nye hjemmeside.

Det har været en god, spændende og engageret proces.

Det ville ikke have været det samme uden navnet

En væsentlig del af historien er historien om navnet 8541.dk. For denne historie ville ikke have været den samme, hvis ikke Knud Haunstrup havde været med på ideen, for det var nemlig ham, der ejede domænet.

Knud Haunstrup er en af byens mange ildsjæle og i mange år – også før det blev moderne – lavede Knud en hjemmeside for fodboldafdelingen i SSF. Først via hans egen hjemmeside og sidenhen på domænenavnet 8541.dk, som han købte omkring 2004, fordi det ved et tilfælde blev ledigt. Men det koster energi at vedligeholde en hjemmeside alene. Da vi på redaktionen henvendte os og fortalte om vores ideer og spurgte, om han ikke havde lyst til at overdrage hjemmesiden til det store fællesskab, så var Knud åben for ideen: ”Det er et godt formål. Området får en hjemmeside, og jeg har respekt for det store stykke frivillige arbejde, der bliver lavet på bladet og på hjemmesiden.”

Her på redaktionen og i Skødstrup Fællesråd vil vi gerne benytte lejligheden til at sige tak til Knud for hans bidrag til, at vi nu har en hjemmeside med det ”rigtige” navn.

 

8541.dk version 1.0 og frem

Den hjemmeside, du klikker ind på nu er bestemt en version 1.0 med plads til og mulighed for videreudvikling. Og vi vil rigtig gerne have dine input. Skriv endelig til Ann-Charlotte på webmaster@8541.dk med dine gode ideer.

Mangler din vejforening, dit hækkeklipperlaug eller din strikkeklub en hjemmeside og et sted, hvor den kan bo, så tilbyder 8541.dk at hoste den for et mindre årligt beløb, ligesom vi er behjælpelige med det praktisk i forbindelse med opsætning. Skriv en mail til Ann-Charlotte på webmaster@8541.dk

Vi kunne også godt bruge din hjælp – vi mangler nemlig en person, der har lyst til at opdatere kalender og artikeldatabase hver gang 8541 udkommer. Det tager ca. en halv time om måneden. Er det dig? Så skriv til Ann-Charlotte på webmaster@8541.dk

Knud Haunstrup overdrager hjemmesiden til Skødstrup Fællesråd og redaktionen bag 8541, 8541.dk, 8541 – Dit lokale blad på Facebook samt 8541 Skødstrup Løgten (også Facebook).

8541@skodstrup.dk                  ->        redaktor@8541.dk

I forbindelse med overgang til den nye hjemmeside har vi også fået nye mailadresse på bladet. Så har du noget, du gerne vil have i bladet eller ideer til en historie, der skal fortælles, så skriv til Anette på redaktor@8541.dk

 

Af Ann-Charlotte Dalgas og Anette Bach Levesen
Billede: Thomas Nykrog

Relaterede artikler

Ny i redaktionen: Majbrit Oddershede Pedersen
Foreningen 8541

Ny reporter forynger redaktionen

Majbrit Oddershede Pedersen fra Studstrup er ny i – og en betragtelig foryngelse af – 8541-redaktionen.
Lokalområdet, som vi bor i, er for hende at se det bedste mix, man kan forestille sig: midt i naturen, og alligevel tæt på Aarhus.