Søg
Close this search box.

Egnsarkivet

IMG 0876

Løgten-Skødstrup har i mange år haft et egnsarkiv, som en skare frivillige, interesserede mennesker tager sig af. Egnsarkivet råder over et stort materiale bestående af billeder, gamle kort, papirer, kirkebøger og folketællinger m.m. Arkivet dækker Skødstrup Sogn d.v.s. byerne Skødstrup, Løgten, Vorre, Segalt, Studstrup, Åstrup, Svinbo og Vosnæs.

Til daglig finder man egnsarkivet på Lokalcenter Rosenbakken i kælderen under caféen. Man er velkommen, uanset om man kommer for at tilbyde egnsarkivet nyt materiale eller for at studere indholdet i skuffer og på hylder. Det daglige arbejde passes af bibliotekaren på Skødstrup Kombi-Bibliotek, Rosenbakken 2C.

IMG 0879

Støtteforening

I 1996 dannedes Støtteforeningen for Skødstrup Sogns Egnsarkiv, som tager sig af aktiviteter omkring arkivet. Støtteforeningen udgiver hvert år en årskalender med billeder og historier fra Skødstrup Sogn, og af andre aktiviteter kan nævnes foredrag, museumsbesøg, byvandringer og udstillinger. Støtteforeningen har ca. 80 medlemmer.
Se under menupunktet ”BLIV MEDLEM”, hvordan man tegner et medlemskab.

Relaterede artikler

Nikolaj Bang taler med Lise-Lotte Kjær fra fællesrådet og med Asger Overgaard. Sidstnævnte ejer jord ved Skødstrup Søndersø, men vil gerne give det til rekreative formål og til byggeri. Men det kan støde på modstand på grund af kystbeskyttelseslinjen.
Ukategoriserede

Skødstrup mod 2040

Søg indflydelse på, hvad der skal ske med dit eget område!
I sidste nummer af 8541-bladet fik vi svar fra to grundejer-foreninger på, hvorfor de er medlemmer af Skødstrup Fællesråd. Her er svar fra yderligere et par stykker

Sport & Fritid

Jeg er vokset op med, at man skal hjælpe og bidrage

Lene Damsgaard er vokset op med volleyball. Hun begyndte at spille som barn på marken ved forældrenes hjem i Struer. Strå fra halmballer blev brugt til at flette det net, der adskiller de to banehalvdele, og siden har det været hendes foretrukne idræt.