Søg
Close this search box.

Frivilligstafetten – Natur og oplevelser for børn og unge

Børnene var desværre på ferie, da vi besøgte FDF i Skødstrup, men Dorte Person tog dette billede af 8541-FDF’ere ved et tidligere arrangement ned til Julsø.

I vores område er der et godt udvalg af fritidstilbud til børn og unge indenfor sport og idræt. Derimod kniber det betydeligt mere med alternativer til sportens verden. Der er dog alternativer, og et af dem er Frivilligt Drenge og Pige Forbund, eller FDF.

Den lokale afdeling holder til på Engskovvej bag Skødstrup Kirke. Her handler det om samvær og naturoplevelser for de omkring 50 børn, der kommer én gang om ugen året rundt på nær i skoleferierne, der fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem drenge og piger. Børnene er inddelt i de små, der går i 0-2. klasse, de mellemste, der går i 3-4., samt de store, der går i op til 7. klasse.

FDF-livet handler om at være ude mest muligt. For de små, der mødes tirsdag, handler det om at bygge hule, snitte, vandre og lege. De mellemste kommer torsdag. De begynder at arbejde med kort, kompas og bygge med rafter og reb og i det hele taget opholde sig i naturen. De ældste bygger videre på dette, når de mødes om mandagen. Når vejret ikke til at være ude, trækker man indenfor til teoretisk træning. Ud over disse arrangementer kan der være weekend-ture, og hvert femte år afholdes Landslejr ved Julsø nær Himmelbjerget. Desuden kan vores lokale FDF se tilbage på en rejse til Schweiz og på en cykeltur ad Hærvejen fra Viborg til grænsen.

De frivillige voksne
Sådan et tilbud til børnene kræver naturligvis, at vokse yder en frivillig indsats, og det gør Dorte Person og Tonni Qvist Sørensen, bakket op af syv voksne ledere. Dorte og Tonni har begge været med i FDF fra barnsben, og for dem handler FDF-arbejdet om at give de lokale børn en masse gode oplevelser, hvoraf flest muligt skal være ude i naturen.

”Vi bruger en masse tid og får ikke en krone, men samværet med de glade børn er det hele værd,” forklarer Tonni.  

Frivilligstafetten handler om, at grupper, der arbejder frivilligt i vores område, giver stafetten videre til en anden gruppe hvis frivillige arbejde, de sætter pris på. Dorte og Tonni er enige: ”Vi peger på Coding Pirates. De er, ligesom os, et godt tilbud til de børn og unge i 8541, som ikke interesserer sig for sport”.

..

FAKTA OM FDF I 8541

FDF Stærekassen

 

Stærekassen.GIF

Stærekassen på Engskovvej husede FDF i mange år. Nu står den for at blive revet ned, og FDF’erne holder til i Laden bagved.

FDF kom til Løgten-Skødstrup i 1960. De havde i mange år hjemme i rødstenshuset Stærekassen bag kirken på Engskovvej. Det seneste år har FDF’erne holdt til i bygningen Laden, der ligger bagved, og hvor der er bedre forhold.

FDF er baseret på et kristent grundlag. Lokalerne er ejet af kirken. En præst sidder med i bestyrelsen, og Dorte og Tonni er med i menighedsrådet. I det daglige viser det kristne livssyn sig i den inkluderende måde, man er sammen på.

Du kan støtte FDF ved at købe deres lodsedler, der bliver solgt i august og september. 30 procent af overskuddet går til forbundet, mens de resterende 70 procent går ubeskåret til det lokale arbejde her i området.

VÆR MED

Sæsonstart er lørdag den 18. august kl. 13-15, hvor man er velkommen til at møde op på adressen. Det koster 1000,- at være med en hel sæson. Man behøver ikke have uniform. Der er en Facebook-gruppe, der hedder Løgten FDF, der blandt andet formidler brugte uniformer.

 FDF ledere Dorte Person og Tonni Qvist Sørensen

fdf ledere.GIF

Dorte Person og Tonni Qvist Sørensen byder nye og gamle FDF’ere velkommen på Engskovvej.

 

fdf kano.GIF

Et par Løgten-Skødstrup FDF’ere på kanotur på Julsø. Foto: Tonni Qvist Sørensen.

 

fdf rapel.GIF

”Ja, det tør jeg vist godt…” Foto: Tonni Qvist Sørensen.

 

fdf bål.GIF

For et par år siden fik FDF en populær bålhytte nær huset, hvor de holder til. Foto: Tonni Qvist Sørensen.

 

Af: Thomas Nykrog

læs mere i 8541 -dit lokale blad (august 2018)

Relaterede artikler

Billedet her er fra 2019, da skaterne satsede på et område bag fodboldbanerne ved skolen. Også forgæves.
Sport & Fritid

Skaterne igen slået tilbage til start

I syv år har skaterne i Skødstrup forsøgt at skabe et sted, hvor der kunne etableres en skatepark. Længe så det ud til, at et

En morgen på badebroen i Studstrup. Bente Mikkelsen.
Sport & Fritid

Farver i Folkehuset

Kursisterne på FOF-holdet ”Tegning og Maling” udstiller på ny deres flotte billeder på Folkehusets/Rosenbakkens Gallerigang. Kunstværkerne er hængt op sidst i maj og kan ses

Om vinteren træner Noah, Storm og Liv i Midtpunktet – om sommeren kan du se dem på stierne i lokalområdet.
Sport & Fritid

Tre nye mestre fra Løgten

Af Ditte Maria Andersen, børne/junior træner i Århus 1900 Inlinere 8541 fik i marts tre nye Danmarksmestre- denne gang er det i speedskating. De er