Søg
Close this search box.

Heksen fik flyvetilladelse

190623 Skt Hans bål Studstrup højformat Sankt hans skødstrup 190623 Skt Hans bål Studstrup panorama

 

Med sidste års afbrændingsforbud i tanker ne var det en lettelse for mange foreninger mv., at i år kunne bålene tændes til Sankt Hansaften, og heksene fik flyvetilladelse til turen til Bloksbjerg en let brise og dejligt sommervejr.

I postnummer 8541 var der organiserede bålaftener ved Studstrup Strand og ved Skødstrup Søndersø. I Skødstrups sydlige ende, ved Skødstrup Søndersø, blev der holdt bålfest for anden gang. Festen startede tidligt, for børnene var i fokus.

Præst Anita Fabricius holdt båltalen, en anderledes tale med involvering af publikum som med ord/skilte i hånden inspirerede taleren. Kirkesanger Kirstine Thastum stod for fællessangen, hvor der udover de traditionelle Sankt Hans-sange også var nogle tilegnet de mindre børn. FDF-spejderne sørgede for snobrød til bålets gløder, og Lions’ pølsevogn varmede de røde pølser. Børnene indviede shelteret på pladsen.

I Studstrup blev heksen sendt afsted med heksehyl og saxofon-akkompagnement til Midsommervisen. Der var ingen båltale, ”for der er alligevel ingen, der hører efter!” blev der nævnt. Det var i hvert fald erfaringen fra tidligere år. Til gengæld var der kaffe og kage.

Ude på vandet lå flere lystsejlere for at nyde den lange aften med flotte bål langs hele Kalø Vig.

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (2019 august)

Af Birger Agergaard

Relaterede artikler

Knud Lind har været fast vørt på DR-programmet de sidste 5 år.
Kultur

600.000 lytter til Knud

Ikke mange i Skødstrup kan prale af at have en berømt stemme. Men det kan Knud Lind. Han er nemlig vært på Formiddag på 4´eren – et af DR´s mest lyttede radioprogrammer. Imponerende 600.000 danskere lytter hver dag til Knuds stemme på P4.

Erik Søndergård holder en af grundlovstalerne
Traditioner

Grundlovsdag 2023

Tekst og fotos Hans-Jørgen Krickhahn Coronatiden er for alvor trængt i baggrunden. Der var næsten deltagerrekord til Skødstrup Kirkes Grundlovsarrangement i baghaven den 5. juni.