Heksen fik flyvetilladelse

190623 Skt Hans bål Studstrup højformat Sankt hans skødstrup 190623 Skt Hans bål Studstrup panorama

 

Med sidste års afbrændingsforbud i tanker ne var det en lettelse for mange foreninger mv., at i år kunne bålene tændes til Sankt Hansaften, og heksene fik flyvetilladelse til turen til Bloksbjerg en let brise og dejligt sommervejr.

I postnummer 8541 var der organiserede bålaftener ved Studstrup Strand og ved Skødstrup Søndersø. I Skødstrups sydlige ende, ved Skødstrup Søndersø, blev der holdt bålfest for anden gang. Festen startede tidligt, for børnene var i fokus.

Præst Anita Fabricius holdt båltalen, en anderledes tale med involvering af publikum som med ord/skilte i hånden inspirerede taleren. Kirkesanger Kirstine Thastum stod for fællessangen, hvor der udover de traditionelle Sankt Hans-sange også var nogle tilegnet de mindre børn. FDF-spejderne sørgede for snobrød til bålets gløder, og Lions’ pølsevogn varmede de røde pølser. Børnene indviede shelteret på pladsen.

I Studstrup blev heksen sendt afsted med heksehyl og saxofon-akkompagnement til Midsommervisen. Der var ingen båltale, ”for der er alligevel ingen, der hører efter!” blev der nævnt. Det var i hvert fald erfaringen fra tidligere år. Til gengæld var der kaffe og kage.

Ude på vandet lå flere lystsejlere for at nyde den lange aften med flotte bål langs hele Kalø Vig.

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (2019 august)

Af Birger Agergaard

Relaterede artikler

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.

Erik Søndergård holder en af grundlovstalerne
Traditioner

Grundlovsdag 2023

Tekst og fotos Hans-Jørgen Krickhahn Coronatiden er for alvor trængt i baggrunden. Der var næsten deltagerrekord til Skødstrup Kirkes Grundlovsarrangement i baghaven den 5. juni.

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Kultur

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival.
Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.