Søg
Close this search box.

Her bruges hypnose som bekæmpelse mod ubehag og dårlige vaner

Er du kørt fast i et mønster af dårlige vaner? Lider du under vægtproblemer, stress, fobier, lavt selvværd eller angst? Eller har du allergi eller smerter? Så kan du nu søge hjælp i ny hypnoseklinik i Skødstrup.

  1. 1. november slog hypnoterapeut Ann-Charlotte Dalgas dørene op for sin nye klinik Dalgas Hypnose. Fra klinikken tilbyder hun behandling mod diverse lidelser og dårlige vaner ved hjælp af hypnoterapi.

Kur mod mange problemer

Ann-Charlotte er uddannet coach, positiv psykologi-vejleder og hypnoterapeut. I hendes behandlings-tilbud har hun særligt fokus på vægttab, sukkerafhængighed, angst og smertelindring. Men hun har også kureret et hav af andre lidelser og har gennem flere år gennem coaching især hjulpet mange børn og unge med at turde stå frem og tro på de ideer, ønsker og mål, de har. Også lidelser som fobier og allergier kan hypnose anvendes mod, fortæller Ann-Charlotte. Hun forklarer, at disse lidelser kan udløses af en enkeltstående reaktion i forbindelse med f.eks. en ulykke, en sorg eller et chok, og at allergien eller fobien ikke nødvendigvis har noget med selve hændelsen at gøre.

Hendes coaching var tidligere kun noget hun hjalp andre med i sin fritid, fordi hun ikke kunne lade være. Men med hypnoseterapien i bagagen tager hun nu skridtet videre. Med et job på kun ganske få timer om ugen i Super Brugsen som blomsterindkøbspige, glæder hun sig nu til, som et bijob, at kunne bruge mere tid på at hjælpe andre:

”Jeg er blevet lidt afhængig af det, fordi jeg kan se, at jeg hjælper så mange. Alle jeg har behandlet hidtil har opnået det, de ville. Det er fantastisk at se folk lyse op, når de når deres mål.”

Vilje er vigtigst

Klinikken har til huse i et særskilt rum i EasyFits lokaler i Skødstrup. Som en dyb kontrast til fitnessrummets mange, energiske aktiviteter, møder man i hypnoseklinikken først og fremmest en afslappende stemning bygget op omkring ro, stearinlys og lune tæpper. Og det er helt bevidst.

”Det er vigtigt for mig at hypnosen foregår i hyggelige, beroligende omgivelser, så patienten føler sig tryg. Hvis man føler sig tryg og har tillid til min behandling, opnår man også de bedste resultater. Men tillid og tryghed er ikke nok. Det vigtigste er, at man virkelig ønsker en forandring”, fastslår Ann-Charlotte, der også har praksis i hjemmet, som et ekstra tilbud til folk med specielle udfordringer.

Afhængigheden forsvandt

Anja Madsen er én af de tidligere patienter, som Ann-Charlotte har hjulpet i mål. Hun fortæller hvordan hun blev hjulpet, efter at hun i mange år havde spist alt for meget sukker:

”Efter blot 2 gange hypnose var min sukkerafhængighed væk. Jeg begyndte faktisk at føle et decideret ubehag ved slik allerede efter første hypnose. Det overraskede mig virkelig, da jeg ellers var typen, der aldrig kunne gå forbi bland-selv-slikket uden at købe noget. Nu har følelsen imidlertid normaliseret sig. Jeg har f.eks. intet imod at se min familie spise slik, og jeg bager også gerne en kage til dem. Men jeg spiser ikke selv slik og kage længere.”

Løsningen ligger i underbevidstheden

Men hvad er det så, hypnosen kan? Ifølge Ann-Charlotte er hypnose et effektivt værktøj, fordi du i hypnoseterapi kommer i kontakt med dele af dit underbevidste sind, som ellers ligger skjult. Glemte erindringer, minder og fortrængte følelser ligger lagret her i en kæmpe ”database”, der rummer så mange informationer, at dit bevidste sind ikke kan kapere dem alle. Det bevidste sind kan rumme 7-9 stykker data ad gangen. Herefter har vi brug for en huskeseddel. Underbevidstheden rummer millioner at data, herunder også vaner, mønstre og fejlagtige overbevisninger. I hypnose har man direkte adgang til alle informationer, og terapien gør det muligt at zoome ind på og fjerne årsagen til forskellige problemstillinger.

 

Stor interesse for klinik

I EasyFit har centerleder Anita Mathiasen mærket en stigende interesse for alternativ behandling gennem de senere år, og hun er derfor glad for Ann-Charlottes initiativ:

”Jeg vil gerne byde Ann-Charlotte varmt velkommen her. Jeg er sikker på, at hun vil passe godt ind, og at hun vil kunne hjælpe mange. Jeg har selv været i behandling for sukkerafhængighed hos Ann-Charlotte og er meget positivt overrasket over resultatet. Jeg har også kun fået positiv respons fra de af vores kunder, som har været i behandling hos Ann-Charlotte, så det kan jeg klart anbefale andre at prøve.”

Den stigende interesse for alternativ behandling i almindelighed, men også specifikt for hypnose, kan Ann-Charlotte Dalgas nikke genkendende til. Hun møder mange folk, der fortæller hende om venner eller bekendte, der er blevet hjulpet via hypnose. Så hun er ikke i tvivl om, at denne form for terapi vil blive mere og mere udbredt.

dalgas hypnose1.JPG

Den store interesse har hypnoterapeuten også selv mærket allerede i sin nyåbnede klinik:

”Jeg er meget overvældet og taknemmelig over den opbakning og positive modtagelse min klinik har fået”, siger hun og melder klinikken fuldt booket de næste to uger frem.

Du kan læse mere om klinikken og hypnose som behandlingsform på dalgashypnose.dk eller finde klinikken på facebook.

Relaterede artikler

Fysioterapeut Mathias Holmquist behandler en klient på briksen
Erhverv

Når ryggen eller knæet gør ondt

Otte ud af ti danskere døjer ind i mellem med rygsmerter. Og rigtig mange danskere går til en sportsaktivitet, der kan give belastningsskader. Jo, der er basis nok for, at en fysioterapeut som Mathias Holmquist kan starte en klinik i Skødstrup.

Billederne er taget den 7. juni 2003.
Erhverv

Vovemod for 20 år siden

Tekst og foto: Thomas Nykrog Nogle husker måske, at der for år tilbage var ikke én, men to skorstene på Studstrupværket. På et tidspunkt blev

Kort over plan for opstilling af mobilmast
Energi og miljø

Borgerprotester mod ny mobilmast

For to år siden afværgede borgerne i Studstrup en 36 meter høj mobilmast midt i Studstrup. Aarhus Vand, som ejer grunden, trak simpelthen sin støtte væk efter borgerhenvendelser.

Ny forsøger mobilselskabet 3 igen.