Søg
Close this search box.

I Lobeliahaven dyrkes både økologi, natur og trivsel

I den nyligt opstartede dagpleje ”Lobeliahaven” er der på alle måder sat fokus på børnenes trivsel, både hvad angår udviklingen og de trygge rammer. Og så er maden økologisk og hjemmelavet.

”Børnenes trivsel og udvikling er det vigtigste”, siger Nicoleta Kristensen, indehaver af den private dagpleje Lobeliahaven i Skødstrup og fastslår, at det for hende betyder en hverdag præget af tryghed, nærvær og omsorg.

De trygge rammer har hun skabt i sit eget hjem. Det er vigtigt for hende, at børnene kender hele hendes familie, så deres hverdag i dagplejen bliver så tryg og familiær som muligt. Og så lægger hun vægt på at skabe ro omkring børnene og tager sig god tid til omsorg:

”Jeg gør meget ud af den motoriske og den sproglige stimulering i hverdagen. Den slags tager tid og det skal være sjovt. Det skal ske igennem oplevelser, sjove lege og fællesaktiviteter. Jeg prioriterer hele tiden at bruge den tid, der skal til, for at børnene kan lære at bruge de kompetencer, de har og kan lære nye. Jeg har også stor fokus på den sociale samhørighed, for i min dagpleje skal alle børn have det rart og føle sig veltilpas i gruppen. Vi arbejder i hverdagen med at lære at give udtryk for egne følelser, behov og interesser og samtidig lytte og tage hensyn til andres. Det gør børnene robuste og klæder dem på til at komme videre i børnehavelivet.” 

Af: Linda Lisberg
Foto: Thomas Nykrog

Relaterede artikler

Søren Skalkhøj Petersen kan let kendes på skiltet ”Ny på skolen”.
Skole og institutioner

Ny på skolen

Tekst og foto Katrine Scamuzzi, kommunikationsmedarbejder, Skødstrup Skole Vi er så heldige, at vi har fået Søren Skalkhøj Petersen på udlån fra en anden skole.

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Børn og unge

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været

Der var blomster på første arbejdsdag fra viceskoleleder Marianne Bach til Søren Skalkhøj Petersen.
Skole og institutioner

Skolevikaren fastansættes

Af Birger Agergaard Som det er sket før, er en vikarierende skoleleder blevet fastansat leder. Det skete med Henrik Kallestrup, og nu er det også