Junibakken åbner 16. juni

Skødstrups Dagtilbuds nye institutionsafdeling er fleksibelt bygget, så den kan tilpasse sig efterspørgslen i byen. Junibakken åbner derfor op som vuggestue og bliver løbende til en aldersintegreret institution

På en bakke i Skødstrup ligger den. Den nye institution, der er delt op i Nordgården og Sydgården som i ’Alle vi børn i Bulderby’, og som har taget navn efter historierne om den eventyrlystne Madicken.
Et skridt ind i Junibakken, der åbner på Tronkærgårdsvej 1, er et skridt ind i Astrid Lindgrens univers. Og den 16. juni 2017 tager personalet imod de første af de 36 vuggestuebørn, der skal træde deres barnesko i Skødstrup Dagtilbuds 10. afdeling.
Det er ingen hemmelighed, at Junibakken er tiltrængt og længe ventet. Børnetallet i Skødstrup er stødt stigende, og efter planen vil endnu en daginstitution skyde op på Ny Studstrupvej i begyndelsen af 2019.
I spidsen for Junibakken står tidligere pædagogisk leder for Børnehuset Myrhøjen gennem 23 år, Birthe Hedegaard Jensen, og hun har været med i processen, lige siden den var et par streger på et tegnebræt. Det er en klar fordel at have været med fra begyndelsen, forklarer hun.
”Det specielle ved Junibakken er, at vi i høj grad har tænkt pædagogik, før vi har tænkt mursten. Det vil sige, at huset er tegnet og bygget ud fra den pædagogiske tilgang, vi lægger for dagen. Jeg har i flere år haft idéer om, hvordan man får pædagogikken og de fysiske rammer til at passe bedre sammen, og det har nu fået lov at udfolde sig her,” siger Birthe Hedegaard Jensen.
Junibakken er som nævnt delt op i Sydgården og Nordgården, hvilket giver en oplevelse af, at den forholdsvis store

bygning med plads til på sigt 24 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn, er to små huse i et. Samtidig er arkitekturen i huset smidig. Vuggestue- og børnehavebørn vil naturligt møde hinanden i de daglige rutiner, idet der blandt andet er fælles badeværelser, så børnene både kan lære af hinanden og blive trygge ved al personalet i huset.
”Det gør også, at personalet kan hjælpe hinanden, og at overgangen fra vuggestue til børnehave bliver mere flydende, så vuggestuebørnene ikke behøver at blive flyttet til børnehaven på et bestemt tidspunkt,” siger Birthe Hedegaard Jensen.
”Forældrene vil opleve, at jeg har en særlig interesse i pædagogikken og ønsker at være tæt på den pædagogiske praksis. Jeg bestræber mig på at have en god fornemmelse for børnene. Det er vigtigt for mig, at både personale og børn trives,” siger hun.
Junibakken er oprindeligt tænkt som en aldersintegreret institution med børn fra 0-6 år. Men da efterspørgslen på vuggestuepladser i øjeblikket er meget stor, åbner Junibakken op som ren vuggestue med plads til 36 børn. En beslutning, der får stor betydning for pladsmanglen i Skødstrup Dagtilbud, siger dagtilbudsleder Else Kjær.
”I øjeblikket har vi mange børn, der venter på en vuggestue- eller dagplejeplads, og når vi åbner Junibakken som ren vuggestueafdeling, vil det reducere
ventelisterne betydeligt. De børn, der begynder i Junibakken, kan blive der, indtil de skal i skole, sådan at institutionen vokser med dem og på sigt bliver til en aldersintegreret institution med både vuggestuebørn og børnehavebørn,” siger Else Kjær.
Samtidig er der godt nyt til de af byens børnehavebørn, der har plads uden for Skødstrup Dagtilbud, lyder det fra dagtilbudslederen.
”Vi har er en stor gruppe børnehavebørn, der starter i skole til august, og det betyder, at vi til den tid får en del ledige børnehavepladser. Børn, der passes uden for dagtilbuddet, får altså muligheden for at vende tilbage til Skødstrup Dagtilbud,” siger Else Kjær.

Af Charlotte Kongsgaard Nielsen, Kommunikationsmedarbejder Skødstrup Skole og Skødstrup Dagtilbud

Relaterede artikler

Søren Skalkhøj Petersen kan let kendes på skiltet ”Ny på skolen”.
Skole og institutioner

Ny på skolen

Tekst og foto Katrine Scamuzzi, kommunikationsmedarbejder, Skødstrup Skole Vi er så heldige, at vi har fået Søren Skalkhøj Petersen på udlån fra en anden skole.

Der var blomster på første arbejdsdag fra viceskoleleder Marianne Bach til Søren Skalkhøj Petersen.
Skole og institutioner

Skolevikaren fastansættes

Af Birger Agergaard Som det er sket før, er en vikarierende skoleleder blevet fastansat leder. Det skete med Henrik Kallestrup, og nu er det også

Dronefoto af Studsen før udvidelsen.
Skole og institutioner

Studsen udvides kraftigt

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Den integrerede institution i Studstrup, Studsen, er tømt for både børn og legetøj. I et års tid skal de