Søg
Close this search box.

Lån en park

Hvis man eksempelvis gerne vil gøre Bytorvet i Løgten lidt mere festligt, kan man søge om at få tilført plantekummer og træer.
Hvis man eksempelvis gerne vil gøre Bytorvet i Løgten lidt mere festligt, kan man søge om at få tilført plantekummer og træer.

Af Birger Agergaard

Hvis du er i gang med at forberede en sommerfest eller en anden udendørs event, så kan du få kommunal hjælp til at gøre festen en tak grønnere og smukkere.

”Lån en park”, hedder tilbuddet, som rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang, har sat i søen. Han kalder det et eksperiment med midlertidige, grønne byrum.

Foreninger, fællesråd og lokale ildsjæle kan nu låne udstyr, som kan være med til at forskønne torve og pladser, f.eks. i forbindelse med den lokale byfest eller sportsklubbens sommerfest. Til parken følger der nogle store kummer med blomster og træer med samt flere borde- og bænkesæt. Det er muligt at låne en park 1-2 måneder ad gangen i perioden maj til oktober.

Teknik og Miljø hjælper med det praktiske i forbindelse med opstilling og drift. Det er et krav, at den midlertidige park skal være offentligt tilgængelig for alle.

Man kan søge om at låne en park på groenneomraader@mtm.aarhus.dk

Ansøgningen sendes på mail og skal indeholde oplysning om, hvad parken skal bruges til og indeholde, samt hvor den ønskes opsat samt tilsagn fra ejer, hvis det ikke er et kommunalt areal. Områder, hvor der ikke allerede er parker, bliver prioriteret.

Er man i tvivl om noget, kan man kontakte Martin Højholt fra Teknik og Miljø på mhoj@aarhus.dk.

Relaterede artikler

Sol, blå himmel og strand
Natur

Sommeren i 8541 bliver god

Bliver det varmere eller koldere end normalt og tørrere eller vådere end normalt? Her kan vi faktisk med rimelig sikkerhed pege i bestemte retninger.

Energi og miljø

Godt nyt for Kalø Vig

Muslingefiskeriet med bundskrabende trawl i Kalø Vig har været massivt kritiseret. Næsten 3000 tons muslinger er hver sæson blevet skrabet op fra havbunden til skade