Søg
Close this search box.

Løgten: Nu med Michelinkok

Af Niels Dal

Et fornemt CV som køkkenchef på Michelin restauranterne Restaurant Cadeau og Formel 1 i København, har indirekte sendt ham til Løgten.

Køkkenchefen er Magnus Mondrup Knudsen. Han var i en årrække chef i køkkenet på de to restauranter. Arbejdsdagene var lange og til sidst uforenelige med hans nystiftede familie.

Magnus flyttede tilbage til fødeegnen i Jylland og tog job i en kantine. Men der manglede alligevel ’noget’.

Og det ’noget’ har han nu udviklet sammen med barndoms- og skolekammeraten Steinar Stefansson.

”Lokalerne, der husede Rohdes Cafe ved siden af Siloetten, var pludselig ledige, og vi slog til,” fortæller Steinar, der selv har boet i Løgtenområdet de seneste 10 år.

”Vi havde sparret med hinanden gennem et års tid om et madkoncept og følte, at tiden og stedet var helt rigtigt,” fortsætter Magnus.

’Mad med Mondrup Deli’ – forretningens nye navn – tilbyder mandag til fredag hver dag en ny ret og månedsmenuen kan ses på forretningens hjemmeside, hvorfra de kan bestilles tillige med sandwicher og salater.

Entusiasmen koger som den stille ild under gryderne i lokalet.

”Magnus er i køkkenet på adressen fra tidlig morgen og forbereder alt fra bunden til det færdige resultat dagligt” smiler Steinar og fortsætter ”Den faglige stolthed fra Michelin restauranterne er flyttet med.”

Imens vi taler, er Magnus gået tilbage til køkkenet, som er udvidet og moderniseret. Han arbejder koncentreret, men der fornemmes fin ’ping pong’ mellem de to gamle venner.

Kulinarisk og praktisk
Magnus er den faglige garant med øjet på råvarer og tilberedning. Steinar er den praktiske i det udadvendte med markedsføring, hjemmeside med mere. Og så kan man møde dem begge på daglig basis i forretningen.

Kerneproduktet er god, hjemmelavet mad med ærlige råvarer. På længere sigt vil ’Mad fra Mondrup’ også tilbyde retter på køl og frost, der kan tages med hjem og bruges et par dage senere.

”Vi har også en total grillpakke i tankerne: Kunden kan hente alle ingredienser her og så bare være ’grillmaster’ i haven. Vi har så leveret alle andre spiselige ingredienser, salat, dips, marinader, grøntsager til grillen og lækker surdejsbrød, som vi bager hver dag,” nævner Magnus ude fra køkkenet, mens dagens sandwicher forberedes under kyndige hænder.

Og ja, man kan stadig nyde en sandwich med kig til omgivelserne i forretningen.

Læs hele martsnummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler