Søg
Close this search box.

Løgtenløb med forhindringer

Den 18. juni blev LøgtenLøbet afholdt for 12. gang, men ikke uden dramatik. Helt frem til en uge før start var det usikkert, om den årlige tradition overhovedet ville blive skudt i gang.

180615 Løgtenløbet 1.jpg

Over 700 deltagere gennemførte LøgtenLøbet i år. Her var det børnene, der præcis klokken 18 startede hen ad Grenåvej.

Vejret var perfekt til at løbe, og stemningen var i top blandt de mere end 1000 fremmødte, da LøgtenLøbet og det efterfølgende Open By Night for 12. gang i år blev afholdt den 18. juni. På pladsen foran Siloetten var der traditionen tro opstillet boder og loppemarked, udenfor mange af byens forretninger var der stillet borde og stole op, og der blev disket op med lækkerier. Løbefeltet var opdelt i børn og unge op til 18 år, der præcis klokken 18 startede deres rute på tre kilometer ved den grønne startportal ud for SuperBrugsen. En time senere startede de voksne på den samme rute, som de løb ente én eller to gange rundt, altså tre ellers seks kilometer. Tidligere år har der været to ruter. Der var goodiebags og medaljer til alle børn, og udlodning af præmier til de voksne. Aldersopdelingen var baseret på til hvem, man måtte udlevere energidrinks til. I alt løb over 700 deltagere.

30 frivillige sprang til

Alligevel var ikke alt ved det gamle. På selve dagen viste det sig ved, at de tilmeldte ikke havde et løbenummer, og at der ikke var tidtagning. Løberne mærkede det også ved, at det i år var gratis at deltage.

Forklaringen var i al sin enkelthed, at løbet kun en uge forinden stod til at blive aflyst. De normale forberedelser var ikke langt nok fremme, og arrangørerne så sig ikke i stand til at gennemføre.

Så indkaldte gode kræfter til et møde i Midtpunktet. Mødet var egentlig afsat til at vare et kvarter, men endte med at tage over to en halv time. Her gav over 30 frivillige hinanden håndslag på, at løbet skulle gennemføres i en forenklet udgave, og man fik uddelegeret opgaverne. I stedet for at have én ansvarlig, havde man en stribe tovholdere med hver deres ansvarsområde. Mange ting skal være på plads til sådan et løb. Der skal være tilladelse fra politi og kommune, der skal være en hjertestarter og en læge til stede plus de mange praktiske ting som præmier, en startportal og i øvrigt alt til faget henhørende.

I betragtning af, at man reelt kun havde fem dage til rådighed, gik det over al forventning. En enkelt lille smutter var, at en Arriva-chauffør ikke var orienteret. Han kørte sin bus ned gennem Grenåvej nordfra kort før det første løb. Da han opdagede, at han ikke kunne komme igennem som normalt, forsøgte han at vende sin bus. Det gik ikke godt, så han måtte til sidst bakke bussen tilbage ud af byen i retning, han var kommet fra. Det kunne man dog ikke klandre de frivillige løbsarrangører. Arriva var orienteret om løbet, og sedler på stoppestederne fortalte hvilke afgange, der var aflyst.

LøgtenLøbet og Open by Night er områdets største årlige begivenhed baseret på antal deltagere, og det er den eneste, der både er for børn og voksne. Derfor er der al mulig grund til at bakke op om de gode, frivillige kræfter, der vil arbejde på, at der også bliver løbet i 2019. Den 20. september kl. 19:30 er der møde i Midtpunktet, hvor alle, der er interesseret i at være med til at planlægge løbet fremover og tænke tanker om at få løbet og open by Night til at hænge sammen. Alle der ønsker at deltage som hjælper ved Løgten løbet kan melde sig ind i følgende gruppe på Facebook: “Løgten løbet 2019 arrangører” eller “Løgten løbet 2019 hjælpere”.

 

Løgten løbet opsætning.GIF

Yes, it’s possible, stod der meget passende på startportalen. Gode, frivillige kræfter gjorde på rekordtid LøgtenLøbet 2018 til en realitet.

180615 Løgtenløbet 4.jpg

Det var marked på pladsen foran Siloetten, hvor blandt andre den lokale honning-producent solgte sine varer og viste, hvordan man laver honning.

180615 Løgtenløbet 6 Marianne Stjernholm tv.jpg

Tre af aftenens tovholdere var fra venstre Marianne Svendsen, Mette Bach og Tine Ravn.

180615 Løgtenløbet 7.jpg

Under Open by Night er der gode muligheder for at spise. Lions havde kørt en pølsevogn i stilling.

180615 Løgtenløbet 3.jpg

Lige før løbsstart måtte en chauffør se i øjnene, at man ikke kan vende en Arriva-bus på Grenåvej.

 

Tekst og foto: Thomas Nykrog

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (august 2018)

Relaterede artikler

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.

Erik Søndergård holder en af grundlovstalerne
Traditioner

Grundlovsdag 2023

Tekst og fotos Hans-Jørgen Krickhahn Coronatiden er for alvor trængt i baggrunden. Der var næsten deltagerrekord til Skødstrup Kirkes Grundlovsarrangement i baghaven den 5. juni.

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Kultur

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival.
Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.