Søg
Close this search box.

Nye rekorder: 1332 elever på skolen

Indtil sidste år havde Aarhus Kommune en prognose, der viste gradvist lavere elevtal i Skødstrup. Men som bekendt holdt den ikke stik – nu viser en ny prognose tværtimod stigende tal i år og næste år.
Indtil sidste år havde Aarhus Kommune en prognose, der viste gradvist lavere elevtal i Skødstrup. Men som bekendt holdt den ikke stik – nu viser en ny prognose tværtimod stigende tal i år og næste år.

Af Birger Agergaard

Med skoleårets begyndelse har Skødstrup Skole sat to nye rekorder:

  • 170 skolestartere begynder i syv 0. klasser.
  • Skolen har nu 1332 elever. Det er 25 flere end sidste år

Skødstrup har sandsynligvis Danmarks største folkeskole på én matrikel. Glostrup Skole er større med ca. 2100 elever, men de er fordelt på fire adresser.

”Det er en kæmpebutik,” siger også skoleleder Peter Mikael Andreasen.

Den nye skoleprognose siger endda, at der næste kommer endnu flere børn til skolen?

”Ja, én ting er prognoser, noget andet er hvad der faktisk sker… Men ja, én klasse mere kan vi nok klare, blandt andet ved et samarbejde med klubben. Kommer der flere, må vi være kreative og for eksempel sætte en skillevæg op,” siger skolelederen.

Det stadig større pres på skolens fysiske begrænsninger gælder også udendørs.

”Derfor arbejder vi også meget på at udnytte udearealerne bedre, og vi har koblet en arkitekt på til at styre en helhedsplan. Vi har søgt ind på en kommunal pulje til at forbedre udearealerne, og vi får svar her inden længe. Men vi ved ikke, om vi får penge.”

Læs hele septembernummeret 2022 på PDF

Relaterede artikler

Skoleleder på Skødstrup Skole Søren Skalhøj Pedersen
Børn og unge

På morgentur med skolelederen

For lidt over et år siden blev Søren Skalkhøj Petersen ansat som ny leder på Skødstrup skole. Efter en årrække at haft ansvaret på en langt mindre skole. ”8541” tegner et portræt af skolelederen, der sagtens kan mærke, at han nu står i spidsen for Danmarks største skole samlet på en matrikel.

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Børn og unge

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været